ENGLESKO PRVENSTVO

Hat-trick Van Persiea za Fergusonov jubilej

Nedjelja, 02. rujna 2012. 16:21 Napisao/la  SC

Southampton - Manchester Utd. 2:3. Alex Ferguson je vodio 1.000 prvenstvenu utakmicu na klupi Manchestera

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su na gostovanju Southampton 3:2 sjajnim preokretom u posljednjim minutama susreta. Naime, u posljednjih pet minuta domaćin je ušao s vodstvom 2:1.

Prije toga u 69. minuti gosti su izborili su penal, ali udarac Van Persieja odlično je pročitao vratar Southamptona. Manchester se nije predavao, u 86. minuti Rafael je ubacio, udarac Ferdinanda glavom zaustavila je vratnica, ali odbijanac je u mrežu zakucao Van Perise iskupivši se tako za promašeni jedanesterac - 2:2. U posljednjoj minuti Manchester je izborio još jedan korner, nizozemski napadač je opet bio na pravom mjestu i glavom zakucao za 2:3 i prvi hat-trick u dresu Manchester Uniteda. Prvi pogodak na utakmici Nizozemac je zabio u 23. minuti za 1:1.

Southampton tako nije dočekao slatku osvetu, naime prije sedam godina sveci su ispali iz Premierlige upravo nakon poraza od Manchestera (1:2) u posljednjem kolu. S druge strane još jednim sjajnim preokretom u završnici utakmice vragovi su darovali Alexa Fergusona koji je u nedjelju odradio svoju 1.000 prvenstvenu utakmicu na klupi Manchestera, a ovo mu je bil 599 pobjeda, uz 233 remija i 168 poraza.

Nogometaši Arsenala svladali su Liverpool i tako stigli do prve pobjede u novoj sezoni. Topnici su tek protiv Redsa zabili prvi pogodak u prvenstvu, Gerrard je izgubio jednu loptu u 31. minuti, Cazorla je odlično proigrao Podloskog koji je lako matirao Reinu - 0:1. Imao je Arsenal još jednu sjajnu priliku u 40. minuti, ali iz izgledne situacije Giroud je promašio vrata. Konačnih 0:2 postavio je Cazorla u 68. minuti.

Pokušao se Liverpool vratiti u igru, no Arsenalova obrana bila je na visini zadatka. Inače, Liverpool je pobijedio samo jednom u posljednjih 11 prvenstvenih utakmica protiv Arsenala, a Redsi su na svom travnjaku u posljednjih sedam utakmica samo jednom uzeli tri boda. Ovo je ujedno prvi put nakon 2003. da Liverpool nije upisao pobjedu u prve tri utakmice, a nakon poraza od Arsenala to je i službeno njihovo najgore otvaranje sezone nakon 1962./1963. godine kada su također osvojili jedan bod iz tri utakmice.

Rezultati nedjeljnih utakmica 3. kola: Southampton - Manchester United 2:3 (Lambert 16', Schneiderlin 56'/ Van Persie 23', 87', 90'), Liverpool - Arsenal 0:2 (Podolski 31', Cazorla 68'), Newcastle - Aston Villa 1:1 (Ben Arfa 60'/Clarck 22').

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.