ENGLESKO PRVENSTVO

Agüero sjajnim pogotkom donio Cityju bod

Nedjelja, 03. veljače 2013. 19:21 Napisao/la  SC

Utakmice 25. kola: WBA - Tottenham 0:1, Manchester City - Liverpool 2:2

Premierliga – 25. kolo

MANCHESTER CITY - LIVERPOOL 2:2

Stadion "Etihad". Gledatelja: 47.301

Sudac: Anthony Taylor

Strijelci: 1:0 Džeko (23'), 1:1 Sturridge (29'), 1:2 Gerrard (73'), 2:2 Aguero (78')

Žuti kartoni: Džeko, Garcia (Manchester City), Henderson, Sturridge, Carragher, Gerrard (Liverpool)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Nastasić (56' Kolarov), Lescott, Clichy, Milner, García, Barry (88' Nasri), Silva (74' Maicon), Džeko, Agüero

LIVERPOOL: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Jose Enrique (75' Škrtel), Gerrard, Lucas, Henderson, Downing, Sturridge (90' Allen), Suarez.

Fantastičnu utakmicu odigrali su na Etihadu još uvijek aktualni engleski prvak Manchester City i najtrofejnija momčad u engleskoj nogometnoj povijesti Liverpool. Osim četiri pogotka, po dva na svakoj strani uzbuđenja, lijepih akcija i prigoda nije nedostajalo. Na kraju bodom ipak zadovoljniji mogu biti domaćini iako nakon 13 kola od kraja za gradskim rivalom Manchester Unitedom zaostaju ogromnih devet bodova.

No, moglo je biti i gore jer su "Redsi" i vodili pogotkom Gerrarda od 73. minute. Liverpoolov kapetan ovim je pogotkom iz voleja sa 40 metara istakao kandidaturu za gol godine iako je tek početak veljače. No, radost "Redsa" trajala je svega pet minuta, a onda je na scenu stupio Sergio Aguero i predivnim pogotkom donio poravnanje i bod svojoj momčadi.

I u prvom poluvremenu u kratkom razmaku postignuta su dva pogotka. Najprije je Edin Džeko nastavio sjajan niz i pogodio za 1:0 u 23 minuti nakon fantastičnog prodora po lijevoj strani i asistencije Jamesa Milnera, a onda je Daniel Sturridge svega šest minuta kasnije zabio za izjednačenje iz u najmanju ruku kontroverzne situacije.

Naime, u trenutku postizanja pogotka na travnjaku je ležao Edin Džeko nakon sudara sa Danielom Aggerom, ali sudac Taylor dozvolio je da se igra dalje što je Sturridge iskoristio za poravnanje.Uz to može se zahvaliti i Javi Garciji koji je umjesto da otkloni opasnost predao loptu njemu u noge, pa mu nije bilo niti malo teško pospremiti loptu u mrežu..

Utakmice 25. kola: WBA - Tottenham 0:1 (Bale 67'), Manchester City - Liverpool 2:2 (Džeko 23, Aguero 78'/Sturridge 29', Gerrard 73').

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.