ENGLESKO PRVENSTVO

Liverpool nokautirao Arsenal

Subota, 08. veljače 2014. 15:20 Napisao/la  SC

Utakmica 25. kola: Liverpool - Arsenal 5:1. Sve je bilo riješeno u prvoj četvrtini susreta

Englesko prvenstvo - 25. kolo

LIVERPOOL - ARSENAL 5:1

Stadion Anfield. Gledatelja 44.701

Sudac: Michael Oliver (Cramlington)

Strijelci: 1:0 Skrtel (1), 2:0 Skrtel (10), 3:0 Sterling (17) 4:0 Sturridge (20) 5:0 Sterling (52) 5:1 Arteta (69-11m)

Žuti kartoni: Henderson (Liverpool) Giroud, Wilshere (Arsenal)

LIVERPOOL: Mignolet - Cissokho, Skrtel, Toure, Flanagan - Gerrard (76 Ibe), Henderson - Sturridge (66 Allen), Coutinho, Sterling - Suarez (86 Aspas)

ARSENAL: Szczesny - Monreal (60 Gibbs), Koscielny, Mertesacker, Sagna - Wilshere, Arteta - Cazorla, Ozil (60 Rosicky), Oxlade-Chamberlain - Giroud (60 Podolski)

Arsenal je doživio potpuni potop na Anfieldu. Četiri pogotka u prvih dvadeset minuta primili su momci Arsenea Wengera, pa još jedan u nastavku za priključak Liverpoola vodećoj trojci na čelu ljestvice engleskog prvenstva. Sve je bilo riješeno u prvoj četvrtini susreta, a Liverpool je znalački do kraja očuvao relativno lako stečenu prednost.

Sve je za domaćine krenulo kao iz snova. Slobodan udarac iskosa s lijeve strane iskoristio je Skrtel pospremivši loptu iza leđa Szczesnog već u pedeset i osmoj sekundi susreta. Gerrard je ubacio dubinski, lopta je preletjela sve obrambene igrače gostiju iz Londona i spasa po momčad Arsenea Wengera nije bilo - 1:0. Derbi dvadeset i pete engleske dionice krenuo je žustro, odmah nakon gola priprijetio je i Arsenal preko Artete, a potom je svoj udarac izvan kaznenog prostora oprobao i Sturridge (5'). Arsenal je mogao do pogotka u 8. minuti kada Monreal nije iskoristio pogrešku domaće obrane. No, zabio je ponovo Liverpool, što više ponovo Slovak Skrtel, no ovoga puta glavom. Gerrard je ponovno nabacio iz kornera, Skrtel je preciznim udarcem glavom zabio preko Kolo Tourea na gol-liniji - 2:0. Već dvije minute kasnije Suarez je u akciji na tri poteza izbacio Sturridgea pred Arsenalov gol, no bivši napadač Chelseaja neprecizno prebacuje Szczesnyja i loptu šalje u gol-aut. Arsenal je u uvodu utakmice djelovao poput boksača u grogu.

Isticala je trinaesta minuta kada je Suarez iz polu-voleja pošteno zatresao desnu stativu gostujućega gola, i odbijenoj lopti malo je nedostajalo da uđe u vrata. Nije to bila slika Arsenala kakvog su njegovi prijatelji navikli gledati u tijeku ove sezone, momci u žutim majicama ničim nisu pokazivali ugled prvoplasirane momčadi Premier lige. Arsenal je treći put kapitulirao u 17. minuti. Henderson je povukao akciju s centra nakon što je ukrao loptu Ozilu, dodao na stranu za asistenta Suareza, a konačni egzekutor iz neposredne blizine bio je Sterling. Mreža se nije ni prestala tresti, Sturridge je ponovo bio ispred Szczesnyja i matirao ga za 4:0. Četiri pogotka teško je dati i slabijem niželigašu, a Redsima je to uspjelo na svom terenu protiv Arsenala.

Od te, dvadesete minute igra je ušla u kolotečinu iz koje se nisu izrodile velike prigode za napadače jednih i drugih. Domaći su do kraja poluvremena znalački čuvali rezultat, a prigodu je u sudačkoj nadokandi imao Suarez, no njegov udarac s desne strane nije našao put do mreže Szczesnog. Mreža gostiju ionako je već bila prepuna, stvari su bile riješene nakon dvadeset minuta igre. Podatak o broju udaraca u prvom dijelu (10-1 u korist Liverpoola) dovoljno govori o nadmoći igrača Brendana Rodgersa.

U nastavku je započelo slično, petim pogotkom domaćina. Sterling je drugi puta zabio nakon što je odbijanac pospremio u lijevi donji kut Arsenalovoga gola za potpuno demoliranje londonskog sastava. U 58. minuti Arsenal je uputio prvi udarac u okvir, no Oxlade-Chamberlain nije ozbiljnije namučio Mignoleta. Dobru priliku za gol imao je najbolji Liverpoolov topnik ove sezone. Suarez je u 63. minuti iz slobodnog udarca s dvadeset i pet metara loptu plasirao 'pod rašlje' Szczesnog, no poljski vratar uspio je išćupati i spriječiti svoju momčad veće katastrofe. Mogao je ozbiljnije raniti Arsenal i Henderson, kada je u 67. minuti dobio novu dubinsku loptu od Coutinha, no krivim efejom lopta odlazi s druge strane vratnice.

Arsenal je minutu kasnije dobio priliku postići počasni pogodak s bijele točke nakon što je Gerrard u kaznenom prostoru srušio Oxlade-Chamberlaina. Zabio je Arteta, udarcem po sredini gola i time barem u nekoj mjeri ublažio Arsenalov poraz. Arsenalov teški raspored nastavlja se već u srijedu kada na Emirate dolazi Manchester United, dok Liverpool očekuje gostovanje kod Fulhama.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.