Premierliga: Edin Džeko s dva gola riješio derbi, Arsenalu samo bod protiv Swansea

Utorak, 25. ožujka 2014. 22:17 Napisao/la  SC

Rezultati zaostalih utakmica: Manchester United - Manchester City 0:3, Arsenal - Swansea 2:2. Plavi iz Manchestera primakli su se plavima iz Londona na tri boda.

U Engleskoj se kroz tjedan odigravaju zaostale utakmice. U zasigurno najzanimljivijoj susreli su se gradski rivali iz Manchestera, a plava je bolja još jednom pokazala crvenoj tko je gazda u gradu. Manje od minute trebalo je Edinu Džeki da zatrese mrežu Davida de Gee. Isto je učinio i u 56. minuti, dok je toču na i u posljednjim trenucima susreta stavio Yaya Toure. City se pobjedom na Old Traffordu približio vodećem Chelseaju na samo tri boda, uz jasnu opasku da ima dvije utakmice manje od momaka iz Londona. Sjajnu uvertiru moglo se vidjeti za ono što će uslijediti za vikend. Tada Manchester City putuje na noge Arsenalu.

U Londonu je isti taj Arsenal uspio ponovno prosuti dva boda protiv Swansea. Izabranicima Arsenea Wengera ne ide u zadnje vrijeme. Nakon što je <Bony početkom susreta doveo goste u vodstvo, Arsenal je u dvije minute preko Podolskog i Girouda preokrenuo rezultat. Kada se mislilo da će Arsenal slaviti, eštu na Emiratesu pokvario je Mathieu Flamini svojim autogolom. U trećem susretu dana Everton je kao gost slavio na St. James Parku kod Newcastlea s 3:0.

Englesko prvenstvo - rezultati zaostalih utakmica:

Manchester United - Manchester City 0:3 (Džeko 1, 56, Yaya Toure 90)

MAN UTD: de Gea - Evra, Jones, Ferdinand, Rafael - Carrick, Cleverley (46 Kagawa) - Welbeck (77 Hernandez), Fellaini (66 Valencia), Mata - Rooney

MAN CITY: Hart - Clichy, Demichelis, Kompany, Zabaleta - Fernandinho, Yaya Toure - Nasri (74 Milner), Silva, Jesus Navas (68 Garcia) - Džeko (79 Negredo)

Arsenal - Swansea 2:2 (Podolski 73, Giroud 74/Bony 11, Flamini 90-ag)

ARSENAL: Szczesny - Gibbs, Vermaelen, Mertesacker, Sagna - Arteta, Flamini - Cazorla, Rosicky (79 Kallstrom), Oxlade-Chamberlain (57 Podolski) - Giroud (88 Sanogo)

SWANSEA: Vorm - Taylor (73 Davies), Chico, Williams, Rangel - Britton, Shelvey (79 Hernandez) - Routledge, Michu (63 Dyer), de Guzman - Bony

Newcastle - Everton 0:3 (Barkley 22, Lukaku 52, Osman 87)

NEWCASTLE: Krul - Dummett, Coloccini, Williamson, Yanga-Mbiwa (75 Marveaux) - Gouffran (90 Ameobi), Tiote, Anita, Sissoko - Cisse, de Jong (59 Ben Arfa)

EVERTON: Howard - Baines, Distin, Stones, Coleman - McCarthy, Barry - Deulofeu, Barkley (82 Naismith), Osman - Lukaku

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.