Pep Guardiola kao da je znao rezultate istrage o poslovanju Manchester Cityja

Ponedjeljak, 06. veljače 2023. 21:32 Napisao/la  SC

Onog trenutka kad osjetim da nešto nije u redu, dat ću ostavku ili neću obnoviti ugovor, rekao je Guardiola prošlog mjeseca

Pep Guardiola
Pep Guardiola

Pep Guardiola uskoro odlazi iz Manchester Cityja:

- Onog trenutka kad osjetim da nešto nije u redu, dat ću ostavku ili neću obnoviti ugovor, rekao je Guardiola prošlog mjeseca i dodao:

- Ugovor je samo komad papira. Produžio sam svoju predanost klubu jer osjećam da momčad i dalje može dobro raditi pod mojim vodstvom. Na kraju, sve je u rezultatima. Ako se umorimo jedni od drugih, neću ostati do kraja zbog ugovora, kazao je Guardiola nepunih mjesec dana prije nego što je odjeknula vijest da će Manchester City biti kažnjen zbog kršenja Financijskog Fair Playa.

Četverogodišnja istraga otkrila je da je u razdoblju između 2009. i 2018. godine sporno više od 100 slučajeva kršenja pravila tržišne utakmice.

Ovakvi rezultati istrage mogli su iznenaditi samo krajnje neupućene u financijsko poslovanje svih eurpskih klubova u arapskom vlasništu na što godinama upozoravaju čelnici najboljih njemačkih (Bayern) i španjolskih klubova (Real Madrid, Barcelona).

Pep Guardiola sigurno ne spada među neupućene, engleski mediji spekuliraju s tezom da Guardiola nije slučajno prije mjesec dana najavo skorašnji odlazak iz kluba.

Guardiola je stalno isticao da ima bezgranično povjerenje u financijsko poslovanje čelnika kluba koji su dokazano kršili tržišna pravila dok su osvajali trofeje.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.