Boxing Day: Manchester United ostvario ono što nisu uspjeli ostvariti Manchester City i Arsenal

Utorak, 26. prosinca 2023. 15:36 Napisao/la  SC

Pozicija menadžera Eddiea Howea sve ugroženija nakon osmog poraza ove sezone

Rasmus Hojlund odlučio pobjednika
Rasmus Hojlund odlučio pobjednika

Manchester United preokretom u drugom dijelu utakmice uspio je ostvariti ono što nisu uspjeli Manchester City i Arsenal.

Aston Villa doživjela je poraz na Old Traffordu, gdje su navijači kultnog kluba napokon imali razloga za veselje.

Cijelo drugo poluvrijeme navijači Liverpoola strahovali su za rezultat, Burnley je stalno stvarao  pritisak, nekoliko situacija izgledalo je vrlo obećavajuće, na kraju je Diogo Jota presudio.

Novozelanđanin Cris Wood ostvario je hat-trick u pobjedi Nottingham Foresta (3:1) na St' James Parku u prvoj utakmici tzv. Boxing Daya.

Nuno Espirio Santo na svojevrsni način osvetio se Saudijcima za otkaz u Al Nassru, portugalski stručnjak postao je bivši čim se sukobio s Cristianom Ronaldom.

Espirito Santo nakon toga vratio se u Premierligu, prije tjedan dana postao je menadžer Notthingam Foresta koji pokušava što prije pobjeći iz zone ispadanja.

Pogotkom u 94. minuti debitirao je u 18. kolu domaćim porazom (2:3) od Bournemoutha, protiv Newcastlea je ostvario prvu pobjedu.

Kao što je poznato, vlasnik Newcastlea je saudijski prijestolonasljednik Mohammed bin Salman, jedan od najbogatijih klubova na svijetu doživio je već 8. poraz ove sezone i sve više zaostaje za skupinom vodećih klubova.

Newcastle je ispao iz Europe u zadnjem kolu natjecanja u tzv. skupini smrti, završio je na zadnjem mjestu iza Borussije (D), PSG-a i Milana.

Pozicija menadžera Eddiea Howea sve je ugroženija samo pola sezone nakon što je slovio jednim od najboljih trenera u Premierligi.

Utakmice 19. kola: Newcastle - Nottingham Forest 1:3 (Isak 23-11m/Wood 45+1, 53, 63), Bournemouth - Fulham 3:0 (Kluivert 44, Solanke 62-11m, Sinistera 90+4), Sheffiled United - Luton 2:3 (McBurnie 61, Ahmedhodžić 69/Doughty 17, Robinson 77-ag, Slimane 81-ag), Burnley - Liverpool 0:2 (Nunez 6, Diogo Jota 90), Manchester United - Aston Villa 3:2 (Ganacho 59, 71, Hojlund 82/McGinn 21, Dendoncker 26)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.