Skupina navijača Man. Uniteda napala dom dopredsjednika Eda Woodwarda

Srijeda, 29. siječnja 2020. 09:38 Napisao/la  SC

Ultrasi odlučili pribjeći nasilju u obračunu s vlasnicima kluba, braćom Glazer. Woodward je bio ključni operativac u preuzimanju kluba 2005. godine

Skupina navijača Man. Uniteda napala dom dopredsjednika Eda Woodwarda
Foto: talksport.com

Takozvani navijači Manchester Uniteda napali su bakljama dom izvršnog potpredsjednika Eda Woodwarda!

Nezapamćeni incident dogodio se u utorak navečer, na društvenim mrežama objavljene su snimke skupine navijača kako bacaju baklje u dvorište Woodwardova imanja.

Bakljada i grafiti kojima su ukrasili okućnicu spadaju u ritualno zastraživanje, ultrasi su odlučili pribjeći nasilju u obračunu s vlasnicima kluba, braćom Glazer.

Woodward je produžena ruka vlasnika, čovjek zadužen za sportsku politiku engleskog velikana postao je glavni krivac za prosječne rezultate kluba koji je pod vodstvom Sir Alexa Fergusona slovio kao vodeći engleski klub.

Klub je službeno potvrdio incident:

- Nogometni klub Manchester Uniteda večeras je obaviješten o incidentu na prilazu kuće jednog od naših zaposlenika. Znamo da će se nogometni svijet ujediniti s nama dok radimo s policijom u Manchesteru kako bismo identificirali počinitelje napada. Svatko tko bude proglašen krivcem za ovo kazneno djelo ili krivcem za krivično djelo zlostavljanja na privatnom posjedu, doživotno će biti zabranjen ulazak na stadion i može se suočiti s kaznenim progonom. Navijači koji izražavaju svoje mišljenje su jedna stvar, namjera da se nekome ugrozi život je nešto drugo. Za to jednostavno nema opavdanja, stoji u kupskom priopćenju.

Napad se dogodio nekoliko dana nakon su ultrasi na tribinama slali prijeteće poruke Woodwardu, sadržaj je zaprepastio čelnike kluba: Umrijet će, umrijeti, Ed Woodward će umrijeti. Kako ćemo ga ubiti, ne znamo. Sjeći ćemo ga od glave do pete, glase slogani prijetećih povika.

Srećom da Woodward i njegova obitelj nisu bili kod kuće u trenutku napada.

Woodward (48) je inače bio ključni operativac u preuzimanju kluba, kada su 2005. godine braća Glazer postali vlasnici.

Američki biznismeni, Avram, Joel i Bryan Glazer, naslijedili su klub od oca Malcoma, koji je sinovima ostavio 3,5 milijarde dolara kada je umro 2014. godine.

Sinovi su od oca također naslijedili animozitet navijača koji teško podnose činjenicu da je njihov klub u američkom vlasništvu.

Svaki je poraz i pogrešan transfer bio povod za javno iskazivanje prezira i frustracija, zadnjih nekoliko sezona broj pogrešnih poteza doveo je do eskalacije nasilja.

Prodaja Romelua Lukakua i ozljeda Marcusa Rashforda bila je okidač, Manchester Uited u napadu trenutačno igra s igračima kakvi su Islam Slimani i Odion Ighalo.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.