Hoće li Mateo Kovačić i Joško Gvardiol iduće sezone zajedno igrati na Etihadu?

Ponedjeljak, 05. lipnja 2023. 12:08 Napisao/la  SC

Odavno je postalo jasno da će mladi branič RB Leipziga postati najskupji hrvatski nogometaš svih vremena

Hoće li Mateo Kovačić i Joško Gvardiol iduće sezone zajedno igrati na Etihadu?

Pep Guardiola priprema momčad Manchester Cityja za povijesni klupski iskorak, u riznici trofeja klubu nedostaje samo titula pobjednika Lige prvaka.

Manchester City finale Lige prvaka protiv Intera igra u subotu, 10. lipnja, nakon čega će biti poznato koliko su mediji bliski klubu dobro informirani dok tvrde da će Mateo Kovačić i Joško Gvardiol iduće sezone zajedno igrati na Etihadu.

Nije tajna da Gurardiola želi dovesti dvojicu hrvatskih reprezentativaca, koji se idealno uklapaju u njegovu viziju nogometa.

Obojica su prije svega "španeri" najviše svjetske razine, kao što se uobičava reći da lucidne igrače na kojima počiva trenerska filozofija menadžera Manchester Cityja.

Guardiola traži samo vrhunske igrače koji po lopti napamet ne udaraju ni kada su okruženi protivničkim igračima na svojoj gol-crti, povrh toga Kovačić i Guardiol fizički su izrazito dominantni, obojicu krasi vrhunska brzinska eksplozivnost.

Kovačić je dokazana vrijednost, Guardiola točno zna što će na terenu dobiti od igrača koji je četiri puta osvojio Ligu prvaka u dresovima Real Madrida i Chelseaja.

Guardiol je zbog iznimnih predispozicija postao najperspektivniji stoper na svijetu, odavno je postalo jasno da će mladi branič RB Leipziga postati najskuplji hrvatski igrač svih vremena, izvjesno će posati prvi koji vrijedi više od 100 mil. eura.

Njegova vrtoglava cijena nije problem za Manchester City posebice ako se realizira najavljeni transfer Bernarda Silve.

Portugalac bi iduće sezone trebao igrati za PSG, koji je spreman platiti 70 mil. eura odštete.

Hrvatski paket stajao bi Manchester City oko 140 mil. eura.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.