BEZ KOMPROMISA Klopp izvadio najboljega napadača da bi momčad postala još ubojitija

Petak, 27. prosinca 2019. 10:54 Napisao/la  Igor Vranić

 Nisu to bilo tako uočljive reakcije da bi prosječni gledatelji mogli shvatiti govore tijela igrača Liverpoola, ali Kloppu ništa ne promiče

Jurgen Klopp ovako je reagirao nakon jednog Salahova poteza
Jurgen Klopp ovako je reagirao nakon jednog Salahova poteza

 Liverpool je u derbiju 19. kola pred 32.211 gledatelja na King Poweru pobijedio Leicester s čak 4:0 i dokazao da je u ovom trenutku najbolja momčad na svijetu.

Prije utakmice Leicester je slovio kao jedna od rijetkih momčadi koja bi mogla parirati Liverpoolu, momčad Brendana Rodgersa ove sezone igrama podsjeća na momčad Leicestera koja je u sezoni 2015/16 sezacionalno postala prvak pod vodstvom Claudija Ranierija.

Tada nigdje na svijetu nije bilo tako dominantne momčadi kao što je Liverpool danas dominantan.

Leicester je uoči derbija 19. kola na ljestvici bio prvi pratitelj Liverpoola.

Na terenu Leicester je bio potpuno podređen, čini se da nitko u ovom trenutku ne može izdržati agresivni, visoki presing momčadi Jurgena Kloppa.

Obrana Leicestera u prvih dvadesetak minuta napravila je nekoliko takvih isforsiranih pogrešaka da je pravo čudo kako su igrači Liverpoola na odmor otišli sa samo jednim pogotkom prednosti.

Jedan od razloga zbog kojih je Liverpool u završnici utakmice opet postao ubojit kao inače ukazuje veličinu momčadi Liverpoola i trenera Kloppa.

Ponajbolji napadač Liverpoola Mohamed Salah od prve je minute derbija počeo igrati privatnu utakmicu.

U nekoliko situacija Salah je reagirao egoistično, dva puta potezom više Salah je usporio završnice akcija koje su mogle završiti pogotkom da je poštovao pozicije suigrača, na kraju se u zraku počela osjećati napetost među suigračima kad god bi Salah primio loptu u obećavajućoj situaciji.

Nisu to bilo tako uočljive reakcije da bi prosječni gledatelji mogli shvatiti govore tijela igrača Liverpoola, ali Kloppu ništa ne promiče.

U 70. minuti Klopp je vratio balans momčadi, kada je izvukao iz igre samodopadnog Salaha.

Ušao je Divock Origi, Liverpool je odmah postao brži i okomitiji, Leicester je do kraja utakmice primio tri pogotka, a mogao je još primiti još koji pogodak.

- Ništa još nije odlučeno. Imamo u sljedećih pet utakmica pet jako teških protivnika poput Evertona, Tottenhama i Manchester Uniteda pa nas ta razlika ne zamara previše. Igrali smo fenomenalno protiv Cityja, sjajno protiv Arsenala, a i ovo je bila predstava koja nam je trebala. Da smo bili manje dobri, imali bismo problema, ali moji su dečki od početka bili sto posto u utakmici, kazao je nakon utakmice Klopp.

O Salahu nitko nije riječ rekao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.