Erling Haaland predanost Manchester Cityju vezao uz budućnost Pepa Guardiole

Subota, 18. ožujka 2023. 11:06 Napisao/la  SC

Pokojni menadžer Mino Raiola ugovorio klauzule o fiksnoj odšteti mladoga norveškog napadača

Erling Haaland predanost Manchester Cityju vezao uz budućnost  Pepa Guardiole

Kada je dolazio u Manchester City, Erling Haaland ugovorio je klauzule o fiksnoj odšteti: 200 mil. ako ode 2024. godine, 175 mil. eura ako ode 2025. godine.

Slično formulirane klauzule imao je u ugovorima s Borussijom Dortmund i Salzburgom, samo su iznosi bili puno manji.

Takve klauzule u ugovorima nametnuo je njegov pokojni menadžer Mino Raiola, zbog toga je Haaland otišao iz Dortmunda za 70 mil. eura koliko je dobio klub, dodatnih 30 mil. eura iznosila je Raiolina provizija.

Iz Salzburga je otišao za 20 mil. eura.

S obzirom kako Haaland igra, posebice nakon pet pogodaka u utakmici protiv Leipziga, 200 mil. eura nije iznos koji najbogatiji klubovi na svijetu ne bi platiti već 2024. godine.

Zanimljivo je nešto drugo!

Kada je dolazio u Manchester City, Haalandova predanost Manchester Cityju bila je povezana s budućnošću Pepa Guardiole.

U Haalandovu ugovoru stoji da će mu se klauzula o fiksnoj odšteti za 2025. godine automatski povećati ako Guardiola produljI ugovor sa Cityjem.

Budući da je Guardiola u studenom prošle godine produljio ugovor do 2025. godine, Haalandova odšteta u 2025. godini sada iznosi 200 mil. eura, isto kao u 2024. godini.

Tako je ugovor sročio Raiola, koji se zbog toga okreće u grobu nakon što je Guardiola uskratio Haalandu povijesnu priliku da postigne najviše pogodaka na jednoj utakmici Lige prvaka.

Guardiola je Haalanda ničim izazvan izvadio iz igre u 63. minuti, kada se u zraku iznad Etihada osjećao šesti pogodak norveškog napadača.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.