BITKA ZA OTOK Mikel Arteta u četiri godine postao najveći suparnik Pepa Guardiole, ova generacije igrača Arsenala nikada nije igrala veću utakmicu

Srijeda, 26. travnja 2023. 10:24 Napisao/la  SC

Arsenal posljednjih godina nikada nije bio ovako dobar, ove sezone napravili su korak više, impresioniran sam, stvarno su dobri, kaže Pep Guardiola

Guardiola i Arteta zajedno radili u Cityju
Guardiola i Arteta zajedno radili u Cityju

Večeras od 21 sat počinje "Bitka za Otok", kao što su engleski mediji najavili utakmicu između Manchester Cityja i Arsenala:

- Bit će to teška noć, veliki izazov i nevjerojatna prilika za nas. Znali smo od početka, ako želite osvojiti Premierligu, morate otići kod Totenhama i pobijediti, morate otići kod Chelseaja i pobijediti što smo učinili. Sada moramo ići kod Cityja i moramo pobijediti. Ako želite biti prvaci, morate pobijediti u tim utakmicama. To je jednostavno. Od početka sezone znali smo da treba pobijediti City zbog onoga što je ta momčad zajedno s Liverpoolom učinila u posljednjih šest, sedam godina. Željeli smo premostiti jaz koliko god smo mogli i ravnopravni smo s njima. Jednostavno je nevjerojatno biti u poziciji u kojoj smo sada, kazao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Uoči najveće utakmice ove generacije igrača Arsenala, Arteta je svjestan prednosti Manchester Cityja, koji je naviknuo na ovakve utakmice.

Arsenal je ove sezone igrao iznad očekivanja, pobijedio je Tottenham, Chelsea, Liverpool i Manchester United, Arteta je promijenio odnose u najboljoj ligi na svijetu:

- Mikel je promijenio strukturu kluba! Promijenio je dosta igrača, uprava kluba ga podržava i zato je stigao uspjeh. Arsenal posljednjih godina nikada nije bio ovako dobar, ove sezone napravili su korak više, impresioniran sam, stvarno su dobri, kazao je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola.

Priču o Guardioli i Arteti svi znaju, dugogodišnji Guardiolin pomoćnik u prosincu 2019. godine otišao je iz Manchester Cityja.

U dresu Arsenala završio je igračku i počeo samostalnu trenersku karijeru, četiri godine kasnije prometnuo se u najvećeg Guardiolinog suparnika.

Manchester City večeras mora pobijediti ako želi steći realne izgleda obraniti titulu prvaka najbolje lige na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.