MESSI PRIMIO ZLATNU KOPAČKU

Argentincu nagradu uručio Luiz Suarez

Ponedjeljak, 29. listopada 2012. 18:04 Napisao/la  SC

Ja sam postigao sve te golove, ali uz veliku pomoć mojih suigrača, objasnio je Messi

 

Argentinski genijalac u redovima Barcelone Lionel Messi primio je Zlatnu kopačku, nagradu koja se dodjeljuje strijelcu najvećeg broja pogodaka u domaćim ligaškim natjecanjima. Messi je tijekom prošle sezone zabio rekordnih 50 golova u španjolskom prvenstvu. Prvog pratioca i najvećeg rivala Portugalca Cristiana Ronalda nadmašio je četiri gola. Fenomenalnom Argentincu nagradu je predala legenda španjolskog i svjetskog nogometa Luiz Suarez

 - Ovo je nagrada koja se daje za postizanje pogodaka. Ja sam ih zabio, ali uz veliku pomoć mojih suigrača. Bez njih ne bih bio u mogućnosti osvojiti ovu nagradu, objasnio je Messi, koji je prestižnu nagradu prvi puta primio u sezoni 2009/10 kada je zabio 34 gola.

Argentinac bi uskoro već sada impresivnoj riznici priznanja mogao dodati još jedno. Naime, FIFA i francuski magazin France Football zajednički su objavili 23 nominacije za najboljeg svjetskog nogometaša 2012. godine. Messi je uz Iniestu, Xavija Hernandeza, Cristiana Ronalda i Casillasa najveći kandidat za osvajanje nagrade. Međi kandidatima nema niti jednog hrvatskog nogometaša.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.