MAN. UNITED SVLADAO LIVERPOOL

Derbi u sjeni provokacija Suareza i Evre

Subota, 11. veljače 2012. 16:18 Napisao/la  I. Vranić

Manchester United - Liverpool 2:1. Strijelci Rooney (47, 50) i Suarez (80). Suarez odbio rukovanje,  Evra provocirao Suareza dok je slavio pobjedu

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili (2:1) su Liverpool u derbiju 25. kola. Oba pogotka za domaćina postigao je Wayne Rooney (47, 50), koji je u samo tri minute riješio pitanje pobjednika.

Pobjedu domaćina posebno emotivno proslavio je kapetan Patrick Evra, koji je nakon utakmice neobično dugo trčao travnjakom i pozdravljao gledatelje. Evrina reakcija djelomično je bila posljedica  visokih tenzija zbog nastupa Luisa Suareza, koji se na Old Traffordu pojavio kao ozloglašeni rasist. Na kraju je ipak prevladao dojam da je  Evra  isforsiranom proslavom provocirao Suareza, koji je mirno gledao kako mu Evra rukama maše oko glave dok slavi kao da je Manchester United osvojio Ligu prvaka. Isti dojam stekli su sudac Phil Dowd, koji je smirio Evru, kao i Suarezovi suigrači koji su žučno reagirali na izlasku sa stadiona. Na kraju se sve brzo smirilo isto kao i na početku, kada se Suarez i Evra nisu rukovali kao što je priželjkivao Sir Alex Ferguson.

Manchester United je dominirao dok pogodak nade za goste nije postigao Luis Suarez u 80. minuti. Urugvajac je iskoristio nepažnju domaće obrane i stopera Ria Ferdinanda. Pritisak Liverpoola u posljednjim minutama nije bio učinkovit, domaća momčad mirno je sačuvala rezultatsku prednost.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.