Manchester United neće se pridružiti petrodolarskom kartelu u Premierligi

Nedjelja, 15. listopada 2023. 11:06 Napisao/la  SC
Braća Glazer
Braća Glazer

Manchester United ipak se neće pridružiti petrodolarskom kartelu u Premierligi.

Katarski milijarder Jassim bin Hamad Al Thani povukao je ponudu za kupovinu Manchester Uniteda, braća Glazer previše su odugovlačili u pregovorima teškim oko 5,5 milijardi eura koliko otprilike vrijedi kultni klub.

Glazeri su najavili prodaju prije više od godinu dana, pojavila su se dva ozbiljna kupca, iza Jassima bin Hamada Al Thanija stoji katarska država koja ulaže u nogomet diljem svijeta.

Najviše je zapelo na tome da su Glazeri htjeli ostati suvlasnici u manjem dijelu čime bi kontrolirali određene strateške odluke, dok je Al Tani želio postati vlasnik svih dionica čime bi imao slobodu odlučivanja.

Glazeri su klub kupili davne 2005. godine za cca. 850 mil. eura, dok je trajao mandat Sir Alexa Fergusona nisu bili na udaru navijača, nakon toga klub je izgubio status jednog od vodećih klubova unatoč ulaganjima.

Danas su Glazeri omraženi među navijačima, koji inzistraju na njegovu odlasku.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.