Manchester u plavom slavi naslov prvaka, pogledajte slavlje u svlačionici

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 10:11 Napisao/la  SC

Ovo je najvažniji gol u mojoj karijeri. Zabiti pobjednički pogodak za titulu u posljednjoj minuti, to će se teško opet dogoditi. Navijači su utrčali, grlili su me i ljubili, a sve što sam razumio jest: Volimo te!, rekao je Sergio Aguero

Tko čeka dočeka. Manchester City čekao je duge 44 godine, a sve se na kraju svelo na četiri minute sudačke nadoknade i dva pogotka protiv QPR-a koji su Cityju donijeli toliko željeni naslov prvaka. Četrdeset i četiri godine čekanja stale su u 240 sekundi strepnje i nade za navijače Cityja. Junak se zove Sergio Aguero, pogotkom u posljednjim sekundama utakmice donio je navijačima toliko željenu titulu i u isto vrijeme, ne manje važno, uzeo je iz ruku mrskog rivala Manchester Uniteda.

- Otkada sam stigao u City svi su jako dobri prema meni. Odužio sam im se pogotkom za titulu. Ovo je najvžaniji gol u mojoj karijeri, zabiti pobjednički pogodak za titulu u posljednjoj minuti utakmice za naslov prvaka. To će se teško opet dogoditi. QPR se borio za ostanak, znali smo da će se zatvoriti i čekati kontranapad. Navijači su utrčali nakon zadnjeg zvižduka, grlili su me i ljubili, a sve što sam razumio jest: Volimo te!

Strpljivi su bili i s Robertom Mancinijem koji je u klub stigao 2009. godine i nekoliko puta se govorilo o njegovoj smjeni. U proteklu sezonu City  je krenuo s 12 pobjeda u 14 utakmica u Premiershipu zabivši 48, a primivši samo 13 pogodaka. Pet bodova s početka sezone pretvorili su se u osam bodova zaostatka za Manchester Untiedom šest kola prije kraja prvenstva.

- Mislim da smo igrali najbolji nogomet, zabili najviše, primili najmanje pogodaka, pobijedili Manchester United dvaput. Strašni su bili trenuci kada smo gubili, jer samo protiv QPR-a smo trebali zabiti još nekoliko pogodaka, rekao je Roberto Mancini, trener Manchester Cityja.

Dio zasluga na kraju ide i Nikici Jelaviću koji je dvama pogocima na Old Traffordu otkinuo vragovima dva važna boda u završnici sezone.

{jb_blackbox-right}Ferguson: Napravili smo što smo morali
- Napravili smo ono što smo morali u zadnjoj utakmici. Nakon svega reći ćemo pogriješili smo tu i tu, ali osvojili smo 89 bodova i u većini sezona to bi bilo više nego dovoljno za naslov prvaka. Mladi igrači će zapamtiti ovo iskustvo posljednjeg dana i to će im biti najbolja škola. Ponekad je loše iskustvo nešto najbolje što vam se može dogoditi. Na kraju svega izgubili smo prvenstvo i tu se ne može ništa promijeniti, rekao je Alex Ferguson, trener Manchester Uniteda.{/jb_blackbox-right}

- Ne sjećam se niti jednog sličnog raspleta kao što je bio ovaj, to jednostavno ne postoji. Ponosan sam na svoje igrače. Naporno su radili za ovu titulu, rekao je Mancini čiji je otac Aldo bio na tribinama.

- Otac je dobro, bojao sam se za njegovo srce kada smo zabili treći pogodak, rekao je Mancini.

Proslava naslova nastavit će se u ponedjeljak kada će igrači u autobusu proći gradom.

- Samo se sjećam da sam skočio na Aguera. Plakao je na travnjaku, i ostali igrači su imali suze u očima, snažni pojedinci čije emocije rijetko možete vidjeti. Ovo je bio jedan od najboljih trenutaka mog života, uz rođenje mog djeteta i vjenačnje. Želim reći da je ovo najbolji trenutak u mom životu, ali nadam se nikada neće više biti ovako stresno, rekao je Vincent Kompany, kapetan Cityja.

Fotogalerija http://www.mcfc.co.uk

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.