PREMIERLIGA Manchester City dokazao da igra najbolji nogomet u najboljoj ligi na svijetu, Arsenal doživio težak poraz na Etihadu

Srijeda, 26. travnja 2023. 23:11 Napisao/la  SC

Posebno je frustrirajućih bilo zadnjih pola sata za Arsenal! Ne zbog toga kako je City igrao, nego zbog toga jer je City odustao od igre

Manchester City dokazao da igra najbolji nogomet u najboljoj ligi na svijetu, Arsenal doživio težak poraz na Etihadu

Manchester City uvjerljivo je u derbiju 33. kola pobijedio (4:1) Arsenal, stigao je aktualni prvak na dva boda do vodećega Arsenala koji je odigrao dvije utakmice više.

Kako god završi prvenstvo, Manchester City je dokazao da igra najbolji nogomet u najboljoj ligi na svijetu.

De Bruyne je na Haalandovo dodavanje praktično od središta igrališta poveo loptu i između nekoliko igrača Arsenala izašao na čistinu prije nego što je udarcem sa 17 metara brzo doveo City u vodstvo što je značajno podignulo samopouzdanje domaće momčadi.

Arsenal je u prvom dijelu nemoćno održavao minimalni zaostatak do sudačke nadoknade.

Stones je glavom pogodio mrežu neposredno pred odlazak na odmor, VAR je provjeravao poziciju strijelca.

City je potpuno nadigrao Arsenal, stvorila je domaća momčad nekoliko izglednih situacija pretežito zahvaljujući neuhvatljivom Haalandu.

Na kraju je Arsenal zapravo imao sreće što Haaland nije bio posebno raspoložen ako se to može reći za igrača, koji je dvaput asistirao za pogotke i postigao pogodak.

Dvaput je Haaland neuspješno izlazio jedan na jedan na Ramsdalea, što Norvežanin u pravilu završava pogocima.

U 54. minuti Haaland je krenuo na nepostavljenu obranu, odigrao ulijevo De Bruyneu, koji je loptu lucidno poslao u mrežu kroz noge igrača Arsenala čime je utakmica praktično završila - 3:0.

Posebno je frustrirajućih bilo zadnjih pola sata za Arsenal.

Ne zbog toga kako je City igrao, nego zbog toga jer je City odustao od igre i čuvao vodstvo kroz neaktivni posjed lopte do koje su nervozni igrači Arsenala pokušavali doći na silu.

Kaznila je lopta takav pristup Cityja, uspio je Arsenal ublažiti poraz iz drugoga udarca u okvir vratiju tijekom utakmice.

Utakmicu je zaključio Haaland, koji je tijekom igre ostao bez vezice za kosu što ga nije zasmetalo da u sudačkoj nadoknadi postigne 33. pogodak u prvenstvu za veliko slavlje na Etihadu.

Mateo Kovačić igrao u još jednom domaćem porazu Chelseaja.

Utakmice 33. kola: Nottingham Forest - Brigthon 3:1 (Gross 45+3-ag, Danilo 69, Gibbs-White 90+1-11m/Buonanotte 38), Chelsea - Brentford 0:2 (Azpilicueta 37-ag, Mbeumo 78), West Ham - Liverpool 1:2 (Paqueta 12/Gakpo 18, Matip 67), Manchester City - Arsenal 4:1 (De Bruyne 7, 54, Stones 45+2, Haaland 90+5/Holding 86)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.