Luis Suarez suspendiran na deset utakmica zbog toga što je ugrizao Branislava Ivanovića

Srijeda, 24. travnja 2013. 19:48 Napisao/la  SC

Luis Suarez već je jednom kažnjen zbog ugriza protivničkog igrača

 

 

Engleski nogometni savez donio je odluku o kažnjavanju Luisa Suareza s čak deset utakmica suspenzije zbog teškog incidenta iz derbija s Chelseajem protekle nedjelje na Anfieldu. Urugvajac je tom prilikom iz neobjašnjivih razloga ugrizao za ruku Branislava Ivanovića, što je promaklo glavnom sucu utakmice.

 

Kako je sudac tijekom utakmice propustio sankcionirati incident, njime se mogla pozabaviti disciplinska komisija koja je pregledom snimki utvrdila da se radi o teškom incidentu.

 

- Tročlana neovisna regulatorna komisija potvrdila je procjenu Engleskog nogometnog saveza da je uobičajena kazna od tri utakmice nedovoljna i da će igrač morati odslužiti dodatnih sedam utakmica suspenzije. Kazna je na snazi od trenutka donošenja, stoji u priopćenju.

 

Prve reakcije iz Liverpoola govore da su u klubu "šokirani i razočarani" tako teškom kaznom, a na odluku Saveza mogu se žaliti do petka u podne po lokalnom vremenu.

 

- I klub i igrač su šokirani i razočarani težinom kazne, čekat ćemo sutrašnje pismeno obrazloženje odluke prije nego ponudimo bilo kakav daljnji komentar, rekao je direktor kluba Ian Ayre.

 

Luis Suarez već je jednom kažnjen zbog ugriza protivničkog igrača. Zbilo se to u dresu Ajaxa, kada je zaradio suspenziju od sedam utakmica jer je ugrizao za rame veznjaka PSV-a Ottmana Bakkala.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.