ENGLESKI LIGA KUP

Swansea pobijedio Chelsea na gostovanju

Srijeda, 09. siječnja 2013. 22:50 Napisao/la  SC

Prva utakmica polufinala: Chelsea - Swansea 0:2 (Michu 39', Graham 90'). Swansea je prvi put slavio kod Chelseaja nakon 1925.

CHELSEA - SWANSEA 0:2

Stadion "Stamford Bridge". Gledatelja: 40.172

Sudac: Anthony Taylor (Cheshire)

Strijelci: 0:1 Michu (39'), 0:2 Graham (90'+2)

Žuti kartoni:Ba (Chelsea), Chico, Hernandez (Swansea)

CHELSEA:Turnbull, Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Cole, Luiz, Ramires (71' Lampard), Hazard, Oscar (83' Marin), Mata, Torres (81' Ba).

SWANSEA: Tremmel, Rangel, Chico, Williams, Davies, Britton, De Guzman, Ki, Routledge (62' Tiendalli), Hernandez, Michu (83' Graham).

Nogometaši Swansea sa velikom prednošću vraćaju se kući iz Londona nakon prve utakmice polufinala Capital One Liga kupa. Swansea je pobijedio na Stamford Bridgeu Chelsea s 2:0, a strijelac vodećeg gola bio je neponovljivi Michu u 39 minuti. Usred konstantnog pritiska domaćega sastava Branislav Ivanović nesmotreno je izgubio loptu na rubu kaznenog prostora što je iskoristio Michu, naciljao i pogodio za velikih 0:1. Ako se zna da je Swansea prvi i jedini puta pobijedio na ovome stadionu u njihovu prvom susretu sada već davne 1925 godine i da u posljednjih 19 utakmica u Liga kupu Swansea nije uspio sačuvati mrežu netaknutom. Sve te povijesne činjenice promijenile su se u jednoj večeri.

Prvu prigodu na utakmici imali su domaćini. Torres je u sedmoj minuti sjajno ubacio nakon prodora po lijevoj strani, a Cahill je pod pritiskom ipak pucao preko gola. U 11. minuti sjajna kombinacija Hazarda i Ramiresa u kaznenom prostoru, ali Brazilac nije uspio pucati kako je želio pa je Tremmel lako ukrotio loptu. U 21. minuti Michu je prvi puta zagrijao dlanove Turnbullu, iz drugog pokušaja Chelseajev vratar sačuvao je početni rezultat. Tri minute kasnije odgovorio je Chelsea preko Juana Mate no njegov je udarac blokiran, a Azpilicueta je odbijanac poslao pored gola. U 26. minuti nova lijepa prigoda za domaćine da dođe u vodstvo. Najprije je Cahill nakon kornera pucao glavom preko gola, a onda je pokušaj Hazarda blokirao Chico, lopta je pala na nogu Mati koji sa deset metara puca u Tremmela.Najljepšu akciju Chelsea je izveo u 30. minuti kada je Ramires uposlio Oscara, a ovaj je proslijedio za Matu koji puca zamalo pored gola. U 43. minuti Ivanović se mogao iskupiti za pokrešku kod Swansejeva pogotka ali njegov sjajan udarac sa 30 metara još je bolje obranio Tremmel i na odmor se otišlo sa 0:1.

I u nastavku Chelea je nastavio sa pritiskom ali prvo što vrijedi zapisati bile su Michuove škarice u 54. minuti koje su završile pored gola. U 59. minuti najbolji igrač Chelsea  David Luiz pucao je odlično s 20 metara, ali je Tremmel i to sigurno obranio.U 63. minuti utakmica je nakratko prekinuta zbog upada na teren jednog navijača domaćeg sastava. Do samoga kraja uzaludno su pokušavali poravnati a onda je u drugoj minuti sudačke nadoknade još jednom kardinalno pogriješio Branislav Ivanović predao loptu na nogu Grahamu kojemu nije bilo teško pogoditi praznu mrežu - 0:2. 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.