Liga kup: Chelsea na gostovanju petardom izbacio Leeds

Srijeda, 19. prosinca 2012. 23:10 Napisao/la  SC

Leeds - Chelsea 1:5 (Becchio 37'/  Mata 47', Ivanović 64', Moses 66',  Hazard 81',  Hazard 83')

 

LEEDS - CHELSEA 1:5

Četvrtfinale engleskog Capital One liga kupa: Leeds - Chelsea 1:5. Stadion: Elland Road Gledatelja: 33.816

Sudac: Andre Mariner (Western Midlands)

Strijelci: 1:0 Becchio (37'), 1:1 Mata (47'), 1:2 Ivanović (64'), 1:3 Moses (66'), 1:4 Hazard (81'), 1:5 Hazard (83')

Žuti kartoni: Lampard, Bertrand (Chelsea)

LEEDS: Ashdown, Byram, Lees, Pearce, Peltier, Green, Brown (72' Norris), Tonge, Thomas (68' White), Diouf (73' McCormack), Becchio.

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Ivanović, Luiz, Bertrand (74' Cole), Lampard, Oscar, Marin (60' Hazard), Mata (86' Paulo Ferreira), Moses, Torres.

Chelsea je s pet pogodaka u drugome poluvremenu nadoknadio vodstvo Leedsa na poluvremenu i lakoćom izborio plasman u polufinale Capital One liga kupa. Luciano Becchio pogotkom je zaključio sjajnu kontru Leedsa u 37. minuti i sa prednošću drugoligaša otišlo se na odmor

Juan Mata već je u drugoj minuti nastavka poravnao na 1:1 a kada je Branislav Ivanović u 64 minuti glavom pogodio za 1:2 postalo je jasno tko je još uvijek aktualni europski prvak. Do kraja susreta u srijelce se upisao i Moses te dva puta Benitezov joker sa klupe za konačnih visokih i uvjerljivih 1:5. Na taj je način Chelsea nastavio pobjednički niz protiv Leedsa u kup natjecanjima i vratio se na pobjedničku stazu nakon poraza od Corinthiansa od 1:0 u finalu svjetskog klupskog prvenstva u nedjelju. Bila je ovo najvažnija pobjeda za Rafaela Beniteza otkada je na klupi "penzionera" naslijedio Roberta Di Mattea.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.