Engleski savez uvodi obrazovanje stranih nogometaša u borbi protiv rasizma

Utorak, 11. prosinca 2012. 10:27 Napisao/la  SC

Cijeli slučaj vezan je za niz rasističkih događaja, a najzorniji je bio onaj kada je Luis Suarez nazvao Patricea Evru "negrito" branivši se poslije da se ta riječ u Urugvaju stalno koristi i ne označva nikakvu diskriminaciju

 

 

 

 

Engleski nogometni savez namjerava uvesti kulturne lekcije za strance koji dolaze igrati u Premierligu da bi se lakše prilagodili, a u isto vrijeme da bi smanjili broj slučajeva rasističkog vrijeđanja na travnjaku.

BBC navodi da se dokument zove "Uključivanje u engleski nogomet i anti diskriminacijski plan" prema kojem bi, između ostalog, svaki klub u ugovor s igračem ili trenerom morao staviti klauzulu o posljedicama eventualnog rasističkog ponašanja ili bilo kakvog drugog ponašanja koji se bude okarakterizirao kao diskriminacijski.

Neki klubovi već imaju postavljena određena pravila ponašanja, no to ovisi o klubu i nije standardna praksa.

Cijeli slučaj vezan je za niz rasističkih događaja na engleskim travnjacima, a najzorniji je bio onaj kada je Luis Suarez nazvao Patricea Evru "negrito" branivši se poslije da se ta riječ u Urugvaju stalno koristi i ne označva nikakvu diskriminaciju.

Dakle, Engleski savez očito namjerava obrazovati strane igrače o običajima na Otoku i načinu ponašanja. BBC navodi da je broj stranaca u Premiershipu u padu, ali i dalje iznosi 60 posto. Pritom još samo moraju naučiti i domaće igrače tim pravilima jer ni Englezi nisu imuni na rasistička vrijeđanja.