USPJEŠAN VIKEND NA OTOKU

Ivan Klasnić i Nikica Jelavić zatresli mrežu

Subota, 10. ožujka 2012. 15:39 Napisao/la  T. Ć.

Bivši hrvatski reprezentativac ušao je na travnjak u 80. minuti susreta Bolton - QPR. Šest minuta kasnije zabio je pobjednički gol za 2:1

Ivan Klasnić donio je tri boda Bolton Wanderersima u 28. kolu Premierlige, protiv Queens Park Rangersa. A za to mu je trebalo samo šest minuta provedenih na travnjaku Reebok Stadiuma. U trenutku kada je Klasnić ušao na travnjak umjesto Pratleya, na semaforu je svijetlilo Bolton - QPR 1:1.

Poveli su domaćini upravo preko Pratleyja u 37. minuti, izjednačio je Djibril Cisse, koji je ove zime stigao u QPR iz Lazia, u 48. minuti. A onda je menadžer Boltona, Irac Owen Coyle, na travnjak odlučio poslati Ivana Klasnića. Igrala se 80. minuta...

Šest minuta kasnije Miyaichi je sjajno asistirao bivšem reprezentativcu Hrvatske, koji je mirno primio loptu i potom sjajno, prizemnim udarcem, pogodio lijevi donji kut vratara QPR, Kennya. Ovo je Klasnićev osmi pogodak u sezoni, "težak" tri boda, koja će Boltonu i te kako vrijediti u žestokoj borbi za opstanak u Premierligi.

Nikica Jelavić je, konačno, zabio prvi pogodak za Everton! U derbiju s Tottenhamom hrvatski je reprezentativac poentirao u 22. minuti, izazvaši opće oduševljenje na Goodison Parku. Sjajnu povratnu loptu pripremio je Osman a Jelavić je "desnom unutarnjom" sa 14 metara sjajno opalio. Vratar "Spursa" Friedel se ispružio, poletio, ali uspio je samo skrenuti loptu u lijevi donji kut.


Jelavić (igrao je do 78. minute kada je uz ovacije napustio travnjak) je tako probio led u Premierligi. Svi u Evertonu su aklamacijom tvrdili "mora se adaptirati, čekat ćemo ga", sada se, konačno, i to dogodilo. Luka Modrić je, kao i obično, bio jedan od najpoduzetnijih igrača Tottenhama, ali ni to "Spurse" nije spasilo poraza.

Chelsea je, nakon adbikacije Andre Villas - Boasa slavio nad Stokeom s minimalnih 1:0. Jedini pogodak zabio je Didier Drogba, a to mu je okruglo 100. gol u Premierligi, čime je ušao u povijest kao prvi afrički nogometaš s toliko pogodaka na Otoku. Liverpool je nastavio mini kriznu seriju, poražen je od Sunderlanda. Ovo je za "Redse" četvrta utakmica bez pobjede, u seriji imaju tri poraza i remi...

PREMIERLIGA, 28. kolo, Bolton Wanderers - Queens Park Rangers 2:1 (1:0 Pratley 37', 1:1 Cisse 48', 2:1 Klasnić 86'), Aston Villa - Fulham 1:0 (1:0 weimann 90'+3), Chelsea - Stoke City 1:0 (1:0 Drogba 68'), Sunderland - Liverpool 1:0 (1:0 Bendtner 56') , Wolverhampton - Blackburn 0:2 (0:1 Hoilett 43', 0:2 Hoilett 69'), Everton - Tottenham 1:0 (1:0 Jelavić 22')


Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.