Jurgen Kloop: Da kažem što mislim, zaradio bih najveću kaznu u povijesti nogometa

Ponedjeljak, 05. veljače 2018. 11:15 Napisao/la  SC
Jurgen Kloop u čudu nakon odluke pomoćnika
Jurgen Kloop u čudu nakon odluke pomoćnika

 U dramatičnoj završnici derbija kiola Liverpool i Tottenham podijelili su bodove nakon što je Kane u 95. minuti izjednačio rezultat udarcem s bijele točke.

Dosuđeni kazneni udarac izludio je Jurgena Kloopa, više zbog načina nego razloga zbog kojega je sudac Moss donio odluku na intervenciju pomoćnika uz out-liniju.

- Pa toliko kontakata, udaraca, uopće se ne dosudi, a onda onaj najblaži kontakt bude penal. Čuo sam i da je Lamela bio u zaleđu i da se zabio u Van Dijka. Sudac je rekao da se igra dalje, a pomoćnik je odlučio drugačije. Za prvi penal, Kane je bio u zaleđu, moja je obrana to dobro odigrala. Ljutit sam, ali očito sada ne mogu ništa promijeniti. Uh, da kažem što mislim, zaradio bih najveću kaznu u povijesti nogometa. Pa u 93. minuti jedanaesterac daješ samo ako si sto posto siguran. A ako vidiš da igrač jedva čeka da padne, onda 'ohladi'. Pomoćni je sudac bio siguran, ne mogu kriviti Jona Mossa. Ako ti netko kaže da je posve siguran, vjeruješ mu, kazao je Kloop.

- Neki se žale na suđenje, davno sam odlučio da to neću raditi. Važno je prepoznati kad su suci u pravu jer imaju težak posao. Da Dejan Lovren nije dirao loptu, Kane bi bio u zaleđu, ali jasno je da je Lovren dirao loptu. A i drugi je penal bio čisti faul Virgila van Dijka, fenomenalno je da su oba suca tako koncentirana i u tim zadnjim sekundama utakmice, rekao je Tottenhamov trener Mauricio Pochettino.

Kane u 87. minuti nije iskoristio kazneni udarac kojega je iznudio u sumnjivoj poziciji.

- Vidi se kako se Kane baca. Puno je rasprave o tome je li bilo zaleđe, a ja smatram da je bilo i to, ali i gluma. A sudac je mislio da nije bilo ni zaleđa ni glume... Puno se toga događalo, prvi je gol bio iz zaleđa, pa su drugi zabili iz penala kada je sudac odmahnuo rukom, ali ga je dosudio pomoćnik, koji je bio udaljeniji nego glavni sudac!? Prestroga odluka. Vidio sam kako dolazi i pokušavao sam zadržati noge, a on se provukao ispred lopte i pao. Sudac je rekao da igramo dalje, a onda me razočarao pomoćnik koji je tvrdio drugačije... Kao prvo: bilo je zaleđe, a kao drugo: stao je ispred mene. Ni jedan penal za njih nije bio opravdan, rekao je van Dijk koji je nespretno udario Lamelu u kaznenom prostoru.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.