JOSE MOURINHO Nikada ne bih mogao raditi ako nemam uspjeha!

Utorak, 05. srpnja 2016. 13:39 Napisao/la  SC

Neki menadžeri u Premierligi su zadnji put osvojili naslov prije deset godina, a ja sam ga osvojio prije godinu, a ne prije petnaest godina, kaže Mourihno 


Jose Mourinho održao je prvu konferenciju za novinare kao menadžer Manchester Uniteda. Odmah je poslao jasnu poruku:

- Menadžer sam najboljeg kluba u državi pa ne moram gledati ostale. Fokusirat ću se jedino na svoju momčad, ostali me ne zanimaju. Želimo igrati agresivno i pobjeđivati. Ma zapravo želimo sve! Želimo osvajati trofeje, pobjeđivati i igrati lijepo, želim dati priliku mlađim igračima, želimo navijačku podršku. Želim baš sve, rekao je Mourinho, koji je Manchester United preuzeo nakon što je dobio prvi otkaz u karijeri:

- Moram li se dokazati nakon otkaza u Chelseaju? Gledajte, neki menadžeri u Premierligi su zadnji put osvojili naslov prije deset godina. Neki nikad to nisu učinili, a ja sam ga osvojio prije godinu, a ne prije petnaest godina. Svjestan sam, moram se ponovno dokazati, a zamislite što ostali onda moraju ove godine. Nemam se potrebe dokazivati nikome osim sebi, nikada ne bih mogao raditi ako nemam uspjeha. To je dio moga karaktera, kaže Mourinho koji očito nastavlja verbalne tirade o Arseneu Wengeru, koji ništa važno nije osvojio desetak godina.

Mourinho je došao, Ryan Giggs je otišao nakon 29 godina:

- Nikad ne bježim od odgovornosti, ali odlazak Ryana Giggsa nije moja krivica. Njemu je klub nudio pristojan posao, ali želio je posao koji sam ja dobio i valjda je zato otišao. Meni se isto dogodilo 2000. u Barceloni, kada sam otišao iako sam ugovor još dvije godine. Bila je to odluka klupskih vlasnika, uprave i na koncu Giggsova odluka. On je hrabar i pošten čovjek, zato mu želim sve najbolje, kaže Mourinho koji je otkrio savjet Alexa Fergusona:

- Sir Alex me nazvao i rekao mi "ponesi kišobran". Sjajan savjet! Rekao mi je i da ponesem bocu vina, jer ćemo imati vremena za koju čašicu sad kad sam na Old Traffordu, rekao je Mourinho.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.