ENGLESKI FA KUP

Jelavić strijelac u uvjerljivom prolasku Evertona

Ponedjeljak, 07. siječnja 2013. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Cheltenham - Everton 1:5 (Penn 51/Jelavić 12, Baines 21, Osman 49, Coleman 59, Fellaini 89)

FA KUP - 3. kolo

CHELTENHAM - EVERTON 1:5

Stadion: Whaddon Road. Gledatelja: 6.891

Sudac: Kevin Friend

Strijelci: 0:1 Jelavić (12), 0:2 Baines (21), 0:3 Osman (49), 1:3 Penn (51), 1:4 Coleman (59), 1:5 Fellaini (89)

CHELTENHAM: Brown, Jones, Elliott, Bennett, Jombati, Carter (66 Taylor), Pack, McGlashan (80 Deering), Penn, Goulding (66 Duffy), Mohamed

EVERTON Howard, Baines (63 Gueye), Jagielka, Distin, Neville, Coleman, Oviedo, Osman (68 Naismith), Fellaini, Jelavić (80 Hitzlsperger), Anichebe

Bio je to nogometni praznik za engleskog četvrtoligaša Cheltenhama. Dva kluba koje razdvaja 67 pozicija na ligaškoj skali (Everton je peti u Premier ligi a Cheltenham četvrti u četvrtoj) sastala su se u sklopu trećeg kola FA Cupa. Ljudi su sjedili po svuda, i okolni krovovi bili su puni, ali nitko nije niti sanjao da će njihovi ljubimci stići do pobjede.

Evertonov menadžer David Moyes ozbiljno je shvatio susret u koji je ušao sa najjačom postavom. I to mu se isplatilo već u 12. minuti kada je Nikica Jelavić pričekao jedan odbijanac nakon što je Fellaini pogodio stativu i sa metra poslao loptu u nebranjenu mrežu za 0:1. Nakon prekršaja Bennetta na Fellainiju u srcu kaznenog prostora sudac Friend pokazao je na "bijelu točku". Siguran egzekutor bio je Baines za 0:2 što je bio i rezultat prvoga poluvremena.

Odmah početkom nastavka golijadu je krasnim pogotkom u 49. minuti najavio Osman. Leughton Baines sjajno je prošao po lijevoj strani i na rubu zaleđa uposlio Osmana koji je fantastičnom varkom zaobišao jednog domaćeg braniča i matirao Browna za 0:3.

Samo dvije minute kasnije događaj koji će se dugo pamtiti i prepričavati u Cheltenhamu. Domaći sastav postigao je pogodak i smanjio na 1:3. Sjajnu solo akciju još je ljepšim pogotkom zaključio najbolji igrač domaće momčadi Russell Penn. Pretposljednji pogodak na utakmici i prvi u gotovo dvije godine za Seamusa Colemana za 1:4 bio je i najljepši od svih viđenih. "Točku na i" ove golijade u 89. je minuti stavio Belgijanac Marouane Fellaini svojim devetim pogotkom u sezoni u svim natjecanjima. Nikica Jelavić iz igre je izašao u 80. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.