Premierliga: Everton remizirao s Newcastleom, Nikica Jelavić šepajući napustio igru

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. 23:10 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Everton - Newcastle 2:2 (Baines 15, Anichebe 88/Ba 50, 90). Hrvatski reprezentativac igru je napustio u 43. minuti utakmice

Nogometaši Evertona odigrali su neodlučeno kod kuće s Newcastleom u posljednjem susretu 4. kola engleskog Premiershipa. Gostima je bod donio dvostruki strijelac Demba Ba, postigavši izjednačujući pogodak u 90. minuti. Samo dvije minute ranije Everton je poveo preko Anichebea, koji je pred kraj prvoga dijela u igru ušao umjesto Nikice Jelavića.

Hrvatski reprezentativac je nakon jednog duela ostao ležati na terenu, pa ga je domaći strateg David Moyes zamjenio Anichebeom. Utakmici je svjedočio i trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson.

Domaćin je poveo u 15. minuti nakon što je Pienaar petom pronašao Bainesa, a ovaj jakim udarcem zatresao mrežu nemoćnog vratara Harpera. Gosti su izjednačili u 50. minuti nakon što je Ba postigao 1000. gol za Svrake u Premierligi. Newcastle je time ušao u elitno društvo kojega čine Manchester United (1551), Arsenal (1353), Chelsea (1290), Liverpool (1239) i Tottenham (1078).

Utakmica 4. kola: Everton - Newcastle 2:2 (Baines 15, Anichebe 88/Ba 50, 90)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.