Jean-Kevin Augustin bizarno postao najbolje plaćeni igrač u povijesti engleskog nogometa

Utorak, 11. travnja 2023. 10:13 Napisao/la  SC
Jean-Kevin Augustin
Jean-Kevin Augustin

Jean-Kevin Augustin postao je najbolje plaćeni igrač u povijesti engleskog nogometa na bizaran način.

FIFA je donijela odluku da Leeds mora francuskom nogometašu platiti 28 mil. eura nakon što je Augustin odigrao samo 48 minuta!

Augustin je postao igrač Leedsa u siječnju 2020. godine, došao je iz RB Leipziga na posudbu s klauzulom o obveznom otkupu ugovora ako se Leeds plasira u Premierligu.

Leeds se uspio vratiti u Premierligu, pa je morao RB Leipzigu platiti oko 18 mil. eura odštete iako je bilo natezanja u sezoni koju je poremetila pandemija koronavirusa.

Budući da je odigrao samo 48 minuta u trima utakmicama, Leeds nije bio zadovoljan s Augustinom, pa je jednostrano raskinuo ugovor.

Francuski nogometaš otišao je u Nantes, ali je tužio Leeds zbog toga što engleski klub nije ispoštovao petogodišnji ugovor u transferu iz Leipziga.

FIFA je presudila u korist igrača, Leeds mora isplatiti cijeli ugovor.

Leeds se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS), ali male su šanse da će dobiti spor.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.