Premierliga: Berbatov spasio Fulham u uzbudljivom malom londonskom derbiju

Ponedjeljak, 01. travnja 2013. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Fulham - QPR 3:2 (Berbatov 8-11m, 22, Hill 41-ag/ Taarabt 45, Remy 51)

PREMIER LIGA - 31. kolo

FULHAM - QPR 3:2

Stadion Craven Cottage. Gledatelja: 25.117

Sudac: Lee Probert

Strijelci: 1:0 Berbatov (8-11m), 2:0 Berbatov (22), 3:0 Hill (41-ag), 3:1 Taarabt (45), 3:2 Remy (51)

Žuti kartoni: Riether, Senderos (Fulham), Hill (QPR)

Crveni karton: Sidwell (Fulham 79-izravni crveni karton)

FULHAM: Schwarzer, Senderos, Riise, Hangeland, Riether, Dejagah (38 Emanuelson 80 Frimpong)), Sidwell, Duff, Karagounis, Berbatov, Ruiz

QPR: Julio Cesar, Samba, Jose Bosingwa, Traore (84 Mackie), Hill (46 Onuoha), Jenas, M'Bia, Taarabt (75 Hoilett), Townsend, Zamora, Remy

Londonski ogled Fulhama i QPR-a može se mirne duše proglasiti najuzbudljivijim dvobojem 31 kola, uz pet golova, jedanaesterac, promašeni jedanaesterac i isključenje. Momčadi Harryja Redknappa slaba je to utjeha jer ostaje pretposljednja, sa sedam bodova manje od 17. Wigana koji ima i utakmicu manje. Fulham je priliku za vodstvo dobio s bijele točke. Samba je nepotrebno srušio Dejagaha, a Berbatov u osmoj minuti pogađa u četvrti put u četiri posljednja susreta prevarivši Cesara. Samba se potrudio ispasti tragičar utakmice. U 22. minuti izgubio je loptu u pokušaju raščišćavanja. Duff sprema Berbatovu drugi pogodak prizemnim udarcem.

Clint Hill zaokružio je tragikomično poluvrijeme za Rangerse u 41. kad nije uspio izbjeći Riiseovu nabačaju i ramenom pospremio treću loptu u vlastitu mrežu. Tračak nade u posljednjoj minuti poluvremena vraća Taarabt nakon što je gotovo sve napravio sam i odmjerenim prizemnim udarcem smanjio na 3:1. Pet minuta poslije nastavka igre gosti su bili u prilici smanjiti iz jedanaesterca. Karagounis je faulirao Taarabta, ali Schwarzer sjajno brani Remyjev pokušaj. Remy se iskupio samo dvije minute kasnije natrčavši na ubacivanje Mbie i plasiravši loptu u gol.

Koliko je god Fulham bolji bio u prvom, toliko je QPR bio u drugom poluvremenu, ali nije uspijevao u realizaciji. Čuvanje vodstva domaćima je postalo još teže kad je Sidwell zaradio crveni karton zbog starta na Armanda Traorea u 79. minuti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.