Fabio Capello podnio ostavku, Harry Redknapp glavni kandidat za izbornika

Četvrtak, 09. veljače 2012. 00:12 Napisao/la  I. Vranić

Capello je podnio ostavku  nakon sastanka s čelnicima FA. U svega nekoliko sati Redknapp je od državnog neprijatelja postao kandidat za jednu od najpoželjnijih državnih dužnosti

Fabio Capello podnio je ostavku na mjesto izbornika engleske reprezentacije nakon sastanka s čelnicima FA. Četiri mjeseca prije nastupa na EURO-u Capello je odlučio ostati na braniku svojih principa, otišao je jer nije htio promijeniti stav prema bivšem kapetanu Johnu Terryju.

Kada su čelnici FA oduzeli Terryju kapetansku traku, Capello se javno usprotivio odluci saveza smatrajući da se igraču prije uskraćivanja stečenih privilegija sudski mora dokazati krivica za rasistički izgred. Da je pristao na kompromis, Capello bi narušio karizmu nedodirljivog trenera kojemu se nitko ne miješa u posao. Ni 6 mil. funti godišnje plaće nije Capella  natjeralo da se povinuje odluci saveza, razlaz je bio neminovan.

Kao glavni kandidat za novog izbornika spominje se Harry Redknapp, koji je nekoliko sati prije Capellove ostavke na  Southwark Crown sudu oslobođen optužbe za utaju poreza. U svega nekoliko sati Redknapp je od državnog neprijatelja postao kandidat za jednu od najpoželjnijih državnih dužnosti.

Capello je otišao ostavljajući dojam hladnog profesionalca koji nije mario za englesku tradiciju i kulturu. Nije ga zanimao ni engleski jezik, ponašao se kao talijanski prognanik na pustom Otoku. Zbog njegova odlaska nitko u Engleskoj neće žaliti.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.