FA Cup: Arsenal uvjerljivom pobjedom nad Aston Villom osvojio rekordan 12. naslov

Subota, 30. svibnja 2015. 22:35 Napisao/la  SC

FA Cup finale: Arsenal - Aston Villa 4:0

Nogometaši Arsenala po 12-ti su put osvojili FA Cup. Arsenal je u fantastičnoj atmosferi na Wembley Arsenalu pred 90 tisuća gledatelja pobijedio Aston Villu rezultatom 4:0 i obranio naslov pobjednika.

Iako je Aston Villa bila bolja u prvim minutama susreta, Arsenal je nakon 15 minuta susreta počeo voditi glavnu riječ na terenu. Prvu je priliku zaustavio Shay Given, pucao je Koscielny. Uslijedio je opasan udarac Ramseya, ali lopta je otišla preko gola.

U 40. minuti Arsenal dolazi do zasluženog vodstva. Monreal je ubacio loptu sa lijevog boka, Sanchez je bio najviši u skoku i loptu glavom vratio na osam metara gdje se našao Theo Walcott i zakucao za vodstvo od 1:0. Do kraja poluvremena Aston Villa je pokušavala izjednačiti, no bez uspjeha.
 
U nastavku Aston Villa je prva zaprijetila u 48.minuti, ali od te akcije nije bilo ništa. U 50. minuti Arsenal je poveo 2:0 sjajnim pogotkom Sancheza. Pokrenuo je solo akciju i opalio sa dvadesetak metara, a lopta je od grede ušla u gol.

Nakon drugog gola Arsenal je potpuno preuzeo kontrolu na terenu, a u 55. minuti Sanchezu je poništen i pogodak zbog zaleđa Walcotta od kojeg se lopta odbila.  U 62.minuti Mertesacker glavom nakon kornera trese mrežu za 3:0.
 
Do kraja susreta Arsenal je imao inicijativu, no Aston Villa imala je nedosuđeni jedanaesterac u 79.minuti kada je napadač Agbonlahor pao u šesnaestercu, ali sudac se nije oglasio.
 
U sudačkoj nadoknadi, Olivier Giroud postavlja konačnih 4:0.

ARSENAL: Szczesny, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Ozil (76' Wilshere), Sanchez (90' Oxlade-Chamberlin), Walcott (76' Giroud)

ASTON VILLA: Given, Hutton, Okore, Vlaar, Richardson (67' Bacuna), Cleverley, Westwood (70' Sanchez), Delph, N'Zogbia (52' Agbonlahor), Benteke, Grealish

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.