Erling Haaland srušio rekord Premierlige po broju postignutih golova u jednoj sezoni

Srijeda, 03. svibnja 2023. 23:21 Napisao/la  SC

Dosadašnji rekorderi Premierlige bili su Andy Cole i Alan Shearer sa po 34 postignuta pogotka

Erling Haaland
Erling Haaland

Erling Haaland upisao se u povijest Premierlige kao najbolji strijelac svih vremena.

U svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni Haaland je došao do brojke od 35 postignutih golova, posljednjega u nizu postigao je u dvoboju protiv West Hama.

Haaland je tako nadmašio rekorde Andyja Colea iz 1994. godine, odnsno Alana Shearera iz 1995. godine, koji su svoje rekorde postavili u ligi sa 22 momčadi, kada je dakle bilo četiri kola više.

Haaland, koji je u Manchester City došao iz Borussije Dortmund, ove je sezone ukupno postigao 51 pogodak u svim natjecanjima, a treba im pridodati i sedam asistencija.

Ovom pobjedom Manchester City se vratio na prvo mjesto Premierlige.

Liverpool je nastavio nizati pobjede, slavljem nad Fulhamom održali su na životu nadu da će izboriti Ligu prvaka iduće sezone.

Utakmice 28. kola: Liverpool – Fulham 1:0 (Salah 39-11 m), Manchester City – West Ham 3:0 (Ake 50, Haaland 70, Foden 85)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.