Erik ten Hag potjerao samo jednog igrača, Sergej Jakirović morao potjerati cijelu momčad

Nedjelja, 05. ožujka 2023. 10:55 Napisao/la  SC

Imao sam svoje razloge zbog čega sam otjerao Ronalda, ti razlozi su bili veoma očiti, kaže menadžer Manchester United

Ten Hag i Ronaldo
Ten Hag i Ronaldo

Manchester United nakon nekoliko sezona opet igra vrhunski nogomet, Erik ten Hag opravdao je očekivanja kada je došao iz Ajaxa s referencama jednog od najboljih europskih stručnjaka.

U najavi utakmice protiv Liverpoola, ten Haga su novinari ponovo naveli da govori o bolnoj temi:

- Imao sam svoje razloge zbog čega sam otjerao Ronalda. Ti razlozi su bili veoma očiti. Znao sam kakve su posljedice te odluke. Bilo mi je jasno da će biti dosta negativne po mene. Nisam se brinuo, spavao sam mirno. Moje je da donosim odluke koje vode klub naprije, tako da sam bio jako miran. To je moj posao i moja odgovornost. Nemate uvijek mnogo vremena za nešto što morate da uradite. Imali smo deset dana da donesemo odluku, kazao je ten Hag.

U svim klubovima na svijetu treneri rade isti posao kada slažu momčadi, uspješni su samo oni treneri koji ne ulaze u kompromise s temeljnim načelima uspjeha u momčadskim sportovima.

Unatoč medijskoj pompi oko Cristiana Ronalda, u praksi Ten Hag nije imao težak posao za razliku od trenera Rijeka Sergeja Jakirovića.

Ten Hag je potjerao samo jednog igrača (Ronaldo) da bi postao uspješan u Premierligi, dok se Sergej Jakirović morao riješiti jedne cijele momčadi (Djuričin, Vlasenko, Halilović, Alvarez, Vrančić, Bušnja, M. Pavlović, Solano, Karrica...) da bi Rijeku vratio u vrh HNL-a.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.