Engleski savez zbog rasizma kaznio Johna Terryja s četiri utakmice zabrane i 220 tisuća funti

Četvrtak, 27. rujna 2012. 18:57 Napisao/la  SC

Braniča Chelseaja u srpnju je Howard Riddle, prvi sudac okružnog suda u Londonu, proglasio nedužnim u ovom slučaju

Engleski nogometni savez kaznio je Johna Terryja, braniča Chelseja i donedavno engleske nogometne reprezentacije, sa četiri utakmice zabrane nastupa i 220 tisuća funti zbog rasističkog vrijeđanja Antona Ferdinanda prošle sezone. Ferdinand je odmah nakon utakmice prijavio slučaj koji je nekoliko mjeseci punio medijske stupce na Otoku.

Glasnogovornik Johna Terryja proučio je da je igrač razočaran da je Savez donio odluku u suprotnosti one koju je donio civilni sud. U priopćenju Terry je zatražio detaljno objašnjenje odluke.

Zanimljivo, Terrjya je u srpnju Howard Riddle, prvi sudac okružnog suda u Londonu, proglasio nedužnim u ovom slučaju. Ipak, Savez je u ovom slučaju odlučio da ima dovoljno dokaza da je Terry vrijeđao Ferdinanda te kaznio braniča Chelseaja koji se u iduća dva tjedna možežaliti na vu odluku.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.