ENGLESKO PRVENSTVO

Chicharito i Van Persie potopili Wigan

Utorak, 01. siječnja 2013. 18:39 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Wigan - Manchester United 0:4 (Hernandez 35', 63', Van Persie 43', 88')

WIGAN - MANCHESTER UNITED 0:4

Stadion "DW Stadium" Gledatelja 20.342

Sudac: Andre Marriner (Western Midlands)

Strijelci: 0:1 Hernandez (35'), 0:2 Van Persie (43'), 0:3 Hernandez (63'), 0:4 Van Persie (88')

Žuti kartoni: Caldwell (Wigan), Smalling (Manchester United)

WIGAN: Al Habsi, Ramis, Caldwell (69' Stam), Figueroa, Boyce, McCarthy, McArthur, Beausejour, Di Santo (70' Gomez), Maloney (86' McManaman), Kone.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Da Silva, Ferdinand (68' Smalling), Evans, Evra, Young (78' Welbeck), Carrick (68' Kagawa), Cleverley, Giggs, Van Persie, Hernandez.

"Crveni vragovi" nisu do dugo u noć slavili Novu 2013. godinu. Izabranici Sir Alexa Fergusona dobro su poslušali iskusnog škotskog stručnjaka koji im je pojasnio svu važnost dobrog odigravanja zgusnutog rasporeda utakmica u kratkom preazničnom razdoblju. Manchesterov "stroj za pogotke" na najbolji je način odgovorio zahtjevima svoga učitelja i u Wiganu.  Domaći je sastav odolijevao do pred kraj prvoga dijela, a onda su Chicharito Hernandez i Robin Van Persie u osam minuta riješili utakmicu i prije poluvremena. 

Nije se osjetio izostanak ozlijeđenog Waynea Rooneya. Iako je i ranije mogao do vodstva najtrofejniji sastav Premier lige poveo je u 35 minuti. Al Habsi je sjajno obranio pokušaj Patricea Evre, na pravom mjestu našao se Chicharito i pospremio loptu u nebranjenu mrežu. I onda je na scenu stupio "mister gol" Robin Van Persie koji je još jednom dokazao da može postići pogodak gotovo kada to poželi. Ovo je bio njegov 18. pogodak sezone za osiguranje novog troboda vodećeg sastava Premiershipa.

Nisu imali sreće nogometaši Wigana da dođu barem do počasnog pogotka. Aruna Kone u mrežu je pospremio sjajnu asistenciju Di Santa, ali Mariner je poništio pogodak koji je prema televizijskim snimkama bio regularan. Tipično za United umjesto neizvjesne završnice trećim su pogotkom riješili sve. Sjajan je slobodnjak u 63. minuti izveo Van Persie  Chicharito je loptu zahvatio iz voleja i pogodio za 0:3. Kao "šećer na kraju" Robin Van Persie potrudio se da ne ostane u Chicharitovoj sjeni i svojim drugim pogotkom na utakmici i 19 u sezoni zaokružio je sjajnu predstavu "crvenih vragova".

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.