ENGLESKO PRVENSTVO

Chelsea ispratio Arsenal s pola tuceta u mreži

Subota, 22. ožujka 2014. 14:23 Napisao/la  SC

Utakmica 31. kola: Chelsea - Arsenal 6:0. Izabranici Jose Mourinha jednostavno su pregazili Arsenal

Premierliga, 31. kolo
 
CHELSEA - ARSENAL 6:0

Stadion Stamford Bridge. Gledatelja: 41,614. Sudac: Andre Marriner.

Strijelci: 1:0 Eto'o (5'), 2:0 Schürrle (7'), 3:0 Hazard (17'), 4:0 Oscar (42'), 5:0 Oscar (66'), 6:0 Salah (71').

Crveni karton: Gibbs (15').

CHELSEA: Cech, Ivanović, Azpilicueta, Matić, Cahill, Terry, Schürrle, David Luiz (od 72' Mikel), Eto'o (od 10' Torres), Oscar (od 67' Salah), Hazard.

ARSENAL: Szczesny, Sagna, Gibbs, Oxlade-Chamberlain (od 45' Flamini), Mertesacker, Koscielny (od 45' Jenkinson), Rosicky,  Arteta, Giroud, Cazorla, Podolski (od 24' Vermaelen).

Nogometaši Chelseaja nadigrali su Arsenal i tako pokvarili jubilej Arsenea Wengera kojem je ova utakmica bila tisućuta na  klupi topnika. Ipak, bio je to jubilej kojega će francuski trener htjeti što prije zaboraviti.  Domaćin je poveo već u petoj mintui utakmice. Schürrle je pronašao Eto'oa koji je ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem zatresao mrežu. Et'o je ove sezone zabijao golove samo na Stamford Bridgeu, a u desetoj minuti morao je napustiti  utakmici zbog ozljede.

Samo dvije minute kasnije Schurrle je s desne strane kaznenog prostora potegnuo za 2:0.Potpuni raspad gostiju uslijedio je  u 15. minuti. Oscar je pucao, a    Oxlade-Chamberlain rukom taman dodirnuo loptu da ne uđe u gol. Sudac Marriner pokazao je na  bijelu točku, a onda umjesto Oxlade-Chamberlaina isključio Gibbsa! Hazard je bio siguran s bijele točke - 3:0. Kao da to nije bilo dovoljno, Oscar je tri minute prije kraja povisio na 4:0.

Bilo je jasno da je za topnike najvažnije izbjeći katastrofu. Ipak, Chelsea je u 66. minuti povisio vodstvo, Oscar je bio  precizan s ruba kaznenog prostora. Pet minuta kasnije Matić je proigrao Salaha - 6:0!

Chelsea je tako i petu uzastopnu prvenstvenu utakmicu protiv topnika ostao neporažen. Penzioneri su u posljednjih 16 utakmica u ligi doživjeli jedan poraz, a na domaćem travnjaku ne znaju za negativan rezulat u prvenstvu već 26 utakmica. Pozitivan niz ujedno je nastavio Jose Moruinho koji u 11 utakmica protiv Arsenala ima šest pobjeda i pet remija.
 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.