Bobby Charlton preminuo, otišao jedan od najboljih svih vremena

Subota, 21. listopada 2023. 21:40 Napisao/la  SC
Bobby Charlton preminuo, otišao jedan od najboljih svih vremena

Bobby Charlton preminuo je u 87. godini života, jedan od najboljih nogometaša Machester Uniteda svih vremena spada u uski krug najboljih igrača svih vremena, Zlatnu lopt dobio je 1966. godine.

Postigao je 249 golova u 758 nastupa između 1956. i 1973. godine za Manchester United, osvojio je tri naslova prvaka, dva Superkupa i FA Kup, 106 puta igrao je za englesku reprezentaciju, postigao je 49 golova.

Bio je najbolji strijelac reprezentacije od 1970. do 2015. godine.

Jedini živi nogometaš iz slavne generacije crvenih vragova, Geoff Hurst, jednom je prilikom opisao Charltona kao najdarovitijeg igrača svih generacija.

- Charlton je primjer za sve koji ulaze u nogometni svijet. Poseban je jer se sjajno nosio sa svojom veličinom. Nikada nije zaboravio svoje korijene, cijeli život posvetio je djevojci Normi. Ona je bila njegova stijena, nevjerojatna je osoba i savršeno si odgovaraju. On je zaslužan što sam ja dobio posao u Manchester Unitedu, rekao je Alex Ferguson.

Sir Bobby Charlton od 2020. godine borio se s demencijom.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.