BBC suspendirao Garyja Linekera, napad na zadnje utočište nacionalnog jedinstva

Subota, 11. ožujka 2023. 09:44 Napisao/la  SC
Gary Lineker
Gary Lineker

Politički rat u Engleskoj prvi put u povijesti provalio je u omiljeno svetište, nogomet je jedno od posljednjih utočišta nacionalnog jedinstva.

Nakon što je BBC pod političkim pritiskom suspendirao poznatog komentatora Garyja Linekera, prvi put od 1964. godine kultna nogometna emisija Match of the Day bit će emitirana bez stalnih voditelja i komentatora.

Odmah nakon što je Lineker suspendiran, bivšeg napadača Leicestera, Barcelone, Tottenhama i engleskog reprezentativca podržali su sukomentatori u studiju BBC-a, nogometne legende Alan Shearer i Ian Wright.

- Primamo puno manje izbjeglica nego druge velike zemlje. Ovo je samo neizmjerno okrutna politika usmjerena prema najranjivijem sloju ljudi jezikom koji se nimalo ne razlikuje od onoga kojim se služila Njemačka 30-ih godina, napisao je Lineker na društvenim mrežama.

Njegov tvit izazvao je žestoku političku reakciju vladajućih, koji stoje iza prijedloga ministrice unutarnjih poslova Suelle Braverman.

Zbog usporedbe s nacističkom politikom, BBC je odlučio suspendirati Linekera što sigurno neće podignuti popularnost vodećih političara.

Bojkot je najavilo i tehničko osoblje, BBC je objavio da nije uspio pronaći adekvante zamjene, Match of the Day prvi put nakon 59 godina bit će emitiran u čudnom formatu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.