BBC popustio, Gary Lineker vraća se u kultnu sportsku emisiju

Ponedjeljak, 13. ožujka 2023. 15:20 Napisao/la  SC
Gary Lineker
Gary Lineker

Tim Davie, generalni direktor BBC-a, najavio je povratak Garyja Linekera u središnju sportsku emisiju Match of the Day:

- Svi znaju da je ovo bilo teško razdoblje za osoblje, suradnike, voditelje i što je najvažnije, našu publiku. Ispričavam se zbog ovoga. Potencijalna zbrka uzrokovana sivim područjima BBC-jevih smjernica za društvene medije, koje su uvedene 2020. godine, na kraju je prepoznata. Želim riješiti stvari i vratiti naš sportski sadržaj u eter. Nepristranost je važna za BBC. Važan je i za javnost. BBC se u svojoj Povelji zalaže za nepristranost i zalaže se za slobodu izražavanja. Teško je uspostaviti ravnotežu tamo gdje ljudi imaju različite ugovore i pozicije u eteru, te komuniciraju s različitom publikom i profilima na društvenim mrežama. BBC-jeve smjernice za društvene medije osmišljene su kako bi pomogle u rješavanju ovih ponekad teških izazova i svjestan sam da postoji potreba da se osigura da su smjernice dorasle ovom trentku. Trebao bi biti jasan, proporcionalan i primjeren. Sukladno tome, najavljujemo reviziju koju će voditi neovisni stručnjak. BBC i ja smo svjesni da je Gary za takvu reviziju. BBC će uskoro objaviti tko će provesti tu reviziju. Dok se ovaj posao provodi, BBC-jeve smjernice za društvene medije ostaju na snazi. Gary je cijenjeni dio BBC-ja, znam koliko BBC znači Garyju i veselim se što će ovog vikenda biti u studiju, kazao je Davie.

- Nakon nekoliko nadrealnih dana, presretan sam što smo prebrodili krizu. Želim vam svima zahvaliti na nevjerojatnoj podršci, posebno mojim kolegama na BBC Sportu, na izvanrednom iskazu solidarnosti. Nogomet je timska igra, ali njihova je podrška bila ogromna, kazao je Lineker.

Kao što je poznato, BBC je suspendirao Linekera nakon što je bivši reprezentativac i poznati televizijski komentator na društvenim mrežama usporedio politiku Velike Britanije prema izbjeglicama s politikom nacističke Njemačke.

Nakon što je Lineker suspendiran, suradnju su odmah otkazali Alan Shearer i Ian Wright, kultna emisija prvi put u 59 godina emitirana je u čudnom formatu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.