PROMAŠAJ ARSENEA WENGERA

Zlatan Ibrahimović nije prošao na probi u Arsenalu

Petak, 16. studenog 2012. 16:00 Napisao/la  SC

Ibrahimović je bio na probi kod nas i onda je negdje otišao Ne žalim zbog toga, kaže Wenger

Arsene Wenger, menadžer Arsenala, slovi kao jedan od najboljih europskih stručnjaka za mlade igrače. Kada je Arsenal osvojio zadnju od ukupno 13 titula prvaka u sezoni 2003/04, kao jedina momčadi u povijesti koja je postala prvak bez poraza s rekordom od 49 utakmice bez poraza, Wenger je već počeo mijenjati sportsku politiku. Arsenal je počeo kupovati mlade i perspektivne igrače pretvorivši se u tvornicu igrača.

Da je procjena mladih igrača nezahvalan posao ukazuje podatak da je Wenger još 2000. godine na Highbury na probu doveo Zlatana Ibrahimovića i Cristiana Ronalda. Obojica se nisu dugo zadržala u Arsenalu, a ostalo spada u povijesti svjetskog nogometa u koju je nedavno ušao Šveđanin Zlatan Ibrahimović s četiri pogotka u utakmici protiv Engleske. Četvrti Ibrahimovićev pogodak spada u antologiju svjetskog nogometa.

- Ibrahimović je bio na probi kod nas i onda je negdje otišao. Bili su ovdje Ibrahimović i Ronaldo, što nije značilo da će potpisati za Arsenal. Istina je da sam htio vidjeti Ibrahimovića, nisam ga tada poznavao, imao je 16 godina i ne možeš potpisati ugovor s igračem kojega nisi vidio na terenu. Rekao sam mu da bih volio da ostane na treninzima s prvom momčadi, ali je odbio. Ne žalim zbog toga. Kada naši skauti kažu da je igrač pravi, ja im vjerujem. Ali ako kažu da igrač ime neke kvalitete koje treba provjeriti, normalno je da se želite uvjeriti na terenu. U suprotnom posao ne bi bio ozbiljan, kaže Wenger, koji je ovako opisao čudesni Ibrahimovićev pogodak:

- Veći sam pobornik momčadskih nego individualnih pogodaka, ali moram reći da je pogodak bio izuzetan. Kada netko postigne takav pogodak, prvo što pomislite da to ne može izvesti normalan sportaš. Morate biti izuzetan sportaš da biste onako dali pogodak. Kažu da je Ibrahimović majstor kung-fua, što ste mogli vidjeti u srijedu. Za onakav pogodak trebate imati razvijene posebne vještine. Osim toga, prije toga već je postigao tri pogotka, bio je to dan kada mu je sve polazilo za nogom. Ne vjerujem da bi onako reagirao u posljednjoj minuti da je rezultat bio 0:0. Sve ovo pokazuje koliko je samopouzdanje važno u sportu, kaže Wenger.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.