Arsenalu Community Shield, topnici bolje izvodili kaznene udarce

Nedjelja, 06. kolovoza 2017. 18:24 Napisao/la  SC

FA Community Shield: Arsenal - Chelsea 1:1 (4:1-11m). Chelsea promašio dva penala u raspucavanju, Pedro pocrvenio u završnici, Kolašinac zabio na debiju za momčad Arsenea Wengera.

Nogometaši Arsenala pobjednici su 95. izdanja Community Shielda. Engleski superkup pripao je osvajačima FA kupa protekle sezone. Momčad Arsenea Wengera pobijedila je aktualne prvake, sugrađane iz Chelseaja tek nakon izvođenja jedanaesteraca.

Regularnih 90 minuta završilo je 1:1. Pogodak za londonske plavce u 46. minuti postigao je Victor Moses, a za topnike je na svom debiju u službenim utakmicama izjednačio Sead Kolašinac u 82. minuti. Dvije minute ranije Chelsea je ostao s igračem manje budući da je izravni crveni karton zaradio Pedro.

Od ove sezone u Coommunity Shieldu nema produžetaka u slučaju neodlučenog rezultata. Odmah se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke, i to po novom (A-B-B-A) sustavu. Jedini penal za Chelsea u prvoj je seriji pogodio Cahill, a nakon točnih izvođenja Walcotta i Monreala, svoje su udarce promašivali Courtois i Morata. Oxlade-Chamberlain i Giroud bili su precizni pa je Arsenal po 15. put u svojoj povijesti osvojio trofej za pobjednika superkupa, tjedan dana do početka nove sezone u Premierligi.

FA Community Shield

Arsenal - Chelsea 1:1 (Kolašinac 82/Moses 46) (4:1 - 11m)

ARSENAL: Cech - Holding, Mertesacker (33 Kolašinac), Monreal - Bellerin, Elneny, Xhaka, Oxlade-Chamberlain - Iwobi (66 Walcott), Welbeck (88 Nelson), Lacazette (66 Giroud)

CHELSEA: Courtois - Azpilicueta, David Luiz, Cahill - Moses, Fabregas, Kante, Alonso (79 Rudiger) - Willian (82 Musonda), Pedro, Batshuayi (74 Morata)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.