Ambiciozni Jose Mourinho: Želim ostati na čelu Chelseaja sljedećih 12 godina!

Ponedjeljak, 23. prosinca 2013. 16:59 Napisao/la  SC

Volio bih u Chelseaju ostati još recimo, dvanaest godina, pa onda još dvije provesti na klupi portugalske ili engleske reprezentacije i otići na jedno veliko natjecanje kao izbornik, kaže Mourinho.

Svašta se moglo čuti od njega u trenerskoj karijeri. 51-godišnji portugalski stručnjak na klupi Chelseaja Jose Mourinho izjavio je za engleski Guardian da bi na čelu engleskog kluba volio ostati dvanaest godina. Mourinho je ovoga ljeta potpisao ugovor na četri sezone s godišnjom zaradom od oko deset milijuna funti. Zarađuje tako mnogo manje nego u doba kada je bio na klupi Real Madrida. 

- Nadam se da ćemo na koncu ove moje četiri godine sjesti i vidjeti gdje smo, i klub i ja. Jesmo li sretni sa suradnjom, ili smo sretni jer ja mogu otići. Ipak, volio bih u Chelseaju ostati još recimo, dvanaest godina, pa onda još dvije provesti na klupi portugalske ili engleske reprezentacije i otići na jedno veliko natjecanje kao izbornik, kaže Mourinho. 

Objasnio je i zašto se, unatoč velikom broju ponuda drugih klubova vratio u Chelsea. 

- Bio sam trener Reala, otišao sam. Ne zato jer je uprava tako htjela, već sam to htio ja. Bio sam i u drugim klubovima gdje bi se isto tako mogao ponovno vratiti. Da sam u Chelseaju zbog financijskih razloga, nema smisla. Zarađujem mnogo manje nego u Madridu. Mogao sam ostati ondje, hvala Bogu, imao sam još tri godine ugovora. U Chelsea nisam došao jer imam lagan posao, i momčad spremnu za osvojiti trofej. Ovdje sam jer volim klub i projekt oko njega.

Chelsea će večeras od 21 sat zatvoriti sedamnaesto prvenstveno kolo, derbijem protiv Arsenala na Emiratima.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.