PREMIERLIGA

Ferguson i Scholes pobjedom proslavili jubileje

Subota, 15. rujna 2012. 18:05 Napisao/la  M. B.

Ferguson protiv Wigana proslavio 500. utakmicu, Scholes pogotkom proslavio 700. nastup

 Nakon četvrtog kola u engleskoj Premierligi više nema ekipa sa stopostotnim učinkom. Za to se pobirnuo Queens Park Rangers koji je na svom travnjaku zaustavio Chelsea odigravši bez pogodaka.

Penzioneri su tako još jednom pokazali da teško igraju kod QPR-a, od posljednjih 18 gostovanja u prvenstvu slavili su samo dva puta. Chelsea ujedno nije uspio probiti najgoru obranu lige nakon prva tri kola, QPR je u tri utakmice primio devet golova. Stoke je pak usporio Manchester City odigravši 1:1, a City je posljednji put na gostovanju kod Stokea slavio 1999. godine.  Zanimljiv je podatak da je Stoke remizirao u sedam od posljednjih osam prvenstvenih utakmica, a na domaćem terenu su u 2012. godini izgubili samo dvaput! S druge strane ovo je bio tisućiti dan da Robert Mancini vodi Manchester, ali ovoga puta ostao je bez punog plijena.

{jb_blackbox-right}Rezultati
Rezultati 4. kola: Arsenal - Southampton 6:1 (Hooiveld 11'-ag, Podoslki 31', Gervinho 35', 71', Clyne 38'-ag, Walcott 88'/Fox 45'), Aston Villa - Swansea 2:0 (Lowton 16',Benteke 88'), Fulham - West Bromwich 3:0 (Berbatov 32', 45'-11m, Sidwell 89'), Manchester Utd. - Wigan 4:0 (Scholes 51', Hernandez 63', Buttner 66', Powell 82'), QPR - Chelsea 0:0, Stoke C. - Manchester C. 1:1 (Crouch 15'/Garcia 35'), Sunderland - Liverpool 1:1 (Fletcher 29'/Suarez 71').{/jb_blackbox-right}

Nakon što je pobjedom kod Southamptona proslavio tisućitu prvenstvenu utakmicu na klupi Manchester Uniteda, Alex Ferguson je pobjedom protiv Wigana proslavio 500. prvenstvenu utakmicu na Old Traffordu. Crveni vragovi pod paskom Fergusona na Teatru snova slavili su 356 puta, remizirali u 95 i izgubili 49 utakmica. Paul Scholes je pak pogotkom proslavio 700. nastup u dresu Manchestera. Ryan Giggs je pak postao prvi nogometaš sa 600 nastupa u Premierligi.

Fulham je pobijedio West Bromwich i bila je to šesta pobjeda u posljednjih sedam ogled na domaćem travnjaku protiv West Bromwicha koji su posljednji put na Craven Cottageu slavili 7. listopada 1967. godine. Fulham je pak ubilježio četvrtu uzastopnu pobjedu na svom travnjaku u prvenstvu.

Arsenal je prekinuo niz od četiri prvenstvene utakmice bez pobjede na domaćem terenu svladavši Southampton 6:1, ali je ujedno primio prvi pogodak ove sezone. Aston Villa je pak svladala Swanseu i tako prekinula niz od 13 utakmica bez pobjede u Premierligi što je bio klupski rekord.

 

 

 

 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.