Zadnji dan transfera: Hugo Lloris novi vratar Tottenhama, Essien u Real Madridu

Petak, 31. kolovoza 2012. 15:18 Napisao/la  SC

Ivan Klasnić  seli iz Boltona u najjaču ligu na svijetu. Juventus kupio Nicklasa Bendtnera

Petak je posljednji dan ljetnog prijelaznog roka, koji je već po običaju, najzanimljiviji u posljednjim satima.

ITALIJA

Talijanski doprvak Milan objavio je na svojim stranicama da je angažirao nizozemskog veznog nogometaša Nigela de Jonga (27). Njegovom dosadašnjem klubu Manchester Cityju Rossoneri će platiti 5 mil. eura odštete.

Nicklas Bendtner obavio liječnike preglede i postao novi član Juventusa, bivši igrač Arsenala na posudbi u Sunderlandu došao u Torino za 8 mil. eura. Juventus nije uspio angažirati van Persiea i Džeku, pa je kupio danskog reprezentativca

Del Piero nastavlja karijeru u Australiji, legendardni kapetan Juventusa otišao je u nogometno egzotični Sydney. Borriello je novi član Genove, Gilardino je potpisao za Bolognu, a Luca Toni za Fiorentinu.

NJEMAČKA

Rafael van der Vaart iz Tottenhama odlazi u Bundesligu, nizozemski veznjak potpisao trogodišnji ugovor s HSV-om, a Spursima će pripasti 13 mil. eura odštete.

Afellay je pojačao Schalke, nizozemski reprezentativac otišao je iz Barcelone gdje se nije naigrao.

ENGLESKA

Tottenham je potrošio rekordnih 27 mil. eura da bi doveo Moutinha iz Porta, čime je zatvoren roaster za iduću sezonu i popunjena sredina momčadi nakon odlaska Luke Modrića. Hugo Lloris novi je vratar Tottenhama,  prodajom standardnog francuskog reprezentativca Lyon je zaradio 10 mil. eura. 

Manchester City   pronašao je zamjenu za de Jonga u Javiju Garcíji kojeg će Benfici platiti 27 mil. eura. Engleski prvak  angažirao je brazilskog braniča Maicona, bivši branič Intera stigao je za 5 mil eura, zadnjeg dana došao je i napadač Swansea Scott Sinclair (23).

Dimitar Berbatov novi je član Fulhama, napadač Manchester Uniteda prodan je za 8 mil. eura.

Škotski reprezentativac Charlie Adam iz Liverpoola prešao u Stoke City.

ŠPANJOLSKA

Ivan Klasnić novi je član Deportiva la Corune, ako dogovori uvjete bivši napadač Boltona seli u najjaču ligu na svijetu

Ambiciozna Malaga zadnjeg dovela je napadače Saviolu i Santa Cruza.

Real Madrid u posljednjim satima prijelaznog roka doveo Micheela Essiena, igrač Chelsea u Madridu će igrai kao posuđeni igrač.

FRANCUSKA

Ven der Wiel je novi igrač PSG-a, bogati pariški klub platio je Ajaxu 6 mil. eura

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.