NEOČEKIVANA SMJENA

Thomas Tuchel dobio otkaz

Četvrtak, 24. prosinca 2020. 14:14 Napisao/la  SC

Mauricio Pochettino blizu klupe PSG-a

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel

Thomas Tuchel dobio je otkaz u PSG-u dan nakon što je pobijedio (4:0) Strasbourg.

Povod smjene je njegova izjava za Sport1:

- U ovih šest mjeseci iskreno sam se pitao: Jesam li trener ili sportski političar, ministar sporta? Gdje je moja uloga kao trenera u ovakvom klubu? Ponekad je posao izazovan jer na PSG utječe puno stvari koje nisu u interesu momčadi. Ja volim nogomet, a u ovom klubu ne radi se uvijek o nogometu. Tužan sam i jer se moji uspjesi ne cijene, rekao je Tuchel.

Nakon što je dobio otkaz bivši trener PSG-a pokušao je korigirati izjavu:

- Nisam govorio to o politici... Vjerujem da je pogrešno prevedeno. Pogledajte intervju! Rekao sam da je PSG poseban klub i veliki izazov. I da se ništa nije promijenilo. Rečeno mi je da se radi emisija o njemačkim trenerima, a ne da dajem intervju za Sport1. Šalio sam se na njemačkom jeziku, prijevod nije dobar. Ne možete prevoditi riječ po riječ. To je bila šala. I nisam dao dozvolu da se to objavi kao intervju, kazao Tuchel.

Uzalud demantiji, jer je dojam da su čelnici PSG-a samo čekali njegov pogrešan korak da bi doveli Mauricija Pochettina.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.