Rigorozne kazne zbog kaosa, Nici oduzeta dva boda, Payetu utakmica suspenzije

Četvrtak, 09. rujna 2021. 11:00 Napisao/la  SC
Neredi u Nici
Neredi u Nici Foto: Screenshot

Disciplinska komisija francuske Ligue 1 rigorozno je kaznila aktere kaosa na utakmici između Nice i Marseillea, odigrane 22. kolovoza u sklopu 3. kola.

Utakmica je prekinuta u 74. minuti nakon što su navijači Nice bocom u leđa pogodili Dimitrija Payeta iz Marseillea,  a ovaj uzvratio bacivši bocu natrag na tribinu s koje je doletjela.

Navijači su nakon toga preskočili ogradu i krenuli u ubračun s Payetom, a uključili su se i ostali igrači.

Nici su zbog nereda oduzeta dva boda, naredne tri utakmice mora igrati pred praznim tribinama, a utakmica protiv Marseillea mora biti ponovljena na neutralnom terenu.

Pablo Fernandez, fizio Marseillea, suspendiran je do kraja sezone budući da je video snimka pokazala kako udara jednog navijača, Dimitri Payet je dobio jednu utakmicu suspenzije, a njegov suigrač Alvaro Gonzalez dvije.

Za obojicu je utvrđeno da su provocirali domaće navijače.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.