PSG prodaje Neymara da bi zadržao Lea Messija zbog financijskog Fair Playa

Petak, 31. ožujka 2023. 00:42 Napisao/la  SC

L'Equipe navodi da pariški klub hitno mora početi smanjivati iznos koji izdvaja za plaće igrača zbog Financijskog Fair Playa

PSG prodaje Neymara da bi zadržao Lea Messija zbog financijskog Fair Playa

Neymarova visoka plaća postala je problem za Paris Saint-Germain, piše L'Equipe.

Nije arapska praonica novaca presušila nego je problem Financijski Fair Play.

Neymar je zarađivao najviše dok Kylian Mbappe nije postao najbolje plaćeni igrač na svijetu sa zaradom od 6 mil. eura bruto mjesečno.

Neymar je ostao drugi najbolje plaćeni igrač (3,675.000 eura mjesečno), Leo Messi je treći (3.375.000 eura mjesečno).

PSG pokušava dogovoriti novi ugovor s Messijem, što postaje sve teže uskladiti u poslovnim knjigama, krajnje pojednostavljeno ni jedan klub ne smije trošiti više nego što prihodi.

Pariški mora početi smanjivati iznos koju izdvaja za plaće, L'Equipe navodi da klub odmah mora smanjiti masu za mjesečno 791.000 eura, što je tek prvi korak.

L'Equipe ističe da bi se problem najlakše riješio Neymarovim odlaskom na ljeto, PSG boljega rješenja nema ako želi zadržati Messija što znači da Argentincu mora ponuditi veću plaću.

Problem je da Neymar nigdje neće otići za manju plaću, a ugovorom je vezan do ljeta 2025. godine.

Ako Messi na ljeto ode, situacija se mijenja za Neymara, ali problem s poslovnim knjigama time neće biti riješen.

Sergio Ramos također bi mogao smanjiti troškove ako prihvati ponudu iz Saudijske Arabije, Al Hilal nudi mu čak 30 mil. eura godišnje plaće.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.