Najpoznatija praonica novca privodi kraju poslovnu godinu s gubitkom

Nedjelja, 26. prosinca 2021. 20:12 Napisao/la  SC

Samo na redovita primanja 24 najbolje plaćena igrača PSG godišnje troši 286,26 mil. eura neto, pogledajte plaće igrača jedne od najskupljih momčadi na svijetu

Najpoznatija praonica novca privodi kraju poslovnu godinu s gubitkom

 Fiskalnu godinu kraju privodi vodeći francuski klub!

Paris St-Germain jedan je od najbogatijih klubova na svijetu, koji je prošlog ljeta potrošio samo 83 mil. eura na kupovinu budući da je dvije najveće zvijezde (Messi, Sergio Ramos) doveo bez odštete.

Istodobno je od transfera prihodovao samo 7 mil. eura za Mitchella Bakkera, koji je otišao u Leverkusen.

Tako radi klub kojemu je važno poslovati pozitivno samo zbog knjigovodstva, UEFA licencije izdaje klubovima koji na kraju godine nemaju gubitke.

Budući da je PSG postao najpoznatija praonica arapskog novca u nogometu, zbog UEFA-inih pravila pariški klub tijekom predstojećeg zimskog prijelaznog roka trebao bi ostvariti prihode od oko 100 mil. eura.

Tako tvrdi ugledni L'Equipe, koji ističe da PSG zbog UEFA-e ove zime ne može iz Katara očekivati novu pošiljku dolara za pranje.

Prema istom izvoru na odlasku su Brazilac Rafinha (28), koji je pred prelaskom u Real Sociedad, odlazak je najavio Mauro Icardi (28), klub se želi riješiti Layvina Kurzawe (29), na transfer-listi su Abdou Dialla (25), Thilo Kehrer (25), Julian Draxler (28)...

PSG bi prodajom igrača bitno smanjio troškove plaća čime će lakše pokriti gubitke nego prihodima od prodaje igrača.

Samo na redovita primanja 24 najbolje plaćena igrača PSG godišnje troši 286,26 mil. eura neto, stvarni trošak otprilike se dobije  kada se neto plaće pomnože s brojem 3!

Evo godišnjih plaća:

Lionel Messi 41 (mil. eura)
Neymar 36,72
Kylian Mbappé 25,18
Sergio Ramos 15
Marquinhos 14,4
Marco Verratti 14,4
Angel Di Maria 13,2
Gianluigi Donnarumma 12
Keylor Navas 12
Georginio Wijnaldum 10
Mauro Icardi 9,6
Leandro Paredes 9
Juan Bernat 8,4
Presnel Kimpembe 8,04
Achraf Hakimi 8
Ander Herrera 7,8
Julian Draxler 7,2
Idrissa Gueye 6
Abdou Diallo 5,4
Layvin Kurzawa 5,4
Thilo Kehrer 4,92
Collin Dagba 4,8
Rafinha 4,2
Sergio Rico 3,6

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.