Mauricio Pochettino službeno predstavljen kao novi trener PSG-a

Subota, 02. siječnja 2021. 18:29 Napisao/la  SC
Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino

Paris Saint-Germain službeno je predstavio novog trenera Mauricija Pochettina.

Argentinski stručnjak na klupi je naslijedio Thomasa Tuchela, koji je nakon neprimjerenih izjava o svom statusu 24. prosinca dobio otkaz.

- Sretan sam što sam što sam postao novi trener PSG-a. Zahvaljujuem na ukazanom povjerenju, ova momčad ima veliki potencijal, učinit ćemo sve da postignemo maksimum u svim natjecanjima, izjavio je Pochettino, koji je ugovor potpisao do 30. lipnja iduće godine, uz mogućnost produljenja.

Pochettino je za PSG kao igrač upisao 95 nastupa od 2001. do 2003. godine,  bio je i kapetan momčadi.

 Ponosan sam što vidim našeg bivšeg kapetana kako se vraća u klub, PSG je uvijek bio i njegov dom, ovo će biti uzbudljivo poglavlje za klub i uvjeren sam da će navijači uživati, rekao je Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a.

Mauricio Pochettino trenersku je karijeu započo u Espanyolu 2009. godine, 2012. godine postao je trener Southamptona i nakon samo sezonu i pol prešao je u Tottenham.

Spurse je vodio u 293 utakmice, ostvario 160 pobjeda, 60 remija i 73 poraza, a s momčadi je igrao i finale Lige prvaka 2019. godine. 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.