Marseille održava priključak s PSG-om, Igor Tudor utišao kritičare

Četvrtak, 01. rujna 2022. 08:28 Napisao/la  SC

Francuski mediji još uvijek ne vjeruje da je hrvatski trener dostojna zamjena Argentincu Jorgeu Sampaoliju

Igor Tudor ima razloga za veselje
Igor Tudor ima razloga za veselje

Marseille je u 5. kolu ostvario četvrtu pobjedu, pobjedom (1:0) protiv Clermonta hrvatski stručnjak Igor Tudor zadržao je priključak s PSG-om i Lensom na vrhu ljestvice, tri vodeća kluba imaju po 13 bodova.

Tudor je u predsezoni trpio žestoke kritike francuskih medija, koji očito još uvijek ne vjeruje da je hrvatski trener dostojna zamjena Argentincu Jorgeu Sampaoliju, bivši argentinski izbornik prošle sezone postao je francuski doprvak što je u konkurenciji PSG-a objektivno maksimalni doseg.

Navodni sukob Tudora s nekoliko najboljih igrača predvođenih kapetanom Dimitriom Payetom na terenu se ne može ni naslutiti, momčad Marseillea djeluje vrlo kompaktno i moćno, posebice otkada je stigao Alexis Sanchez iz Intera.

Kako prolaze utakmice, kritike su sve tiše, nakon pet utakmica stidljivo se u medijima spominje da bi ove sezone Marseille mogao biti jedini ozbiljniji konkurent PSG-u.

- Mogli smo u prvom dijelu voditi s 4:0, 5:0... ne sviđa mi se pad u igri nakon gola koji smo zabili. Mislim da je normalno da momčad pada u drugom dijelu kada igramo svaka tri dana, fizičku razinu trebali bismo dignuti već u sljedećoj utakmici u Auxerreu. Prva poluvremena protiv Nice i Clermonta bila su slična na visokoj razini, a ona smo u nastavku pali. Bolje smo izgledali u drugom poluvremenu protiv Clermonta nego protiv Nice, to me veseli, kaže Tudor.

Treba naglasiti da je Payet u 87. minuti nije iskoristio kazneni udarac.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.