FRANCUSKO PRVENSTVO

PSG pobijedio Lyon i preuzeo vodstvo

Nedjelja, 16. prosinca 2012. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 18. kola: PSG - Lyon 1:0. Dejan Lovren odigrao zapaženo, Zlatan Ibrahimović asistirao za gol

Ligue 1 – 18. kolo

PSG - LYON 1:0

Stadion Parc des Princes Gledatelja: 48.712

Sudac: A Gautier

Strijelac:  1:0 Matuidi (45'+2)

Žuti kartoni: Thiago Silva, Sirigu, Menez (PSG), Fofana, Lovren (Lyon)

PSG: Sirigu, Jallet, Sakho, Maxwell, Thiago Silva, Matuidi, Lavezzi (90' Armand), Menez (86' Chantome), Mota, Pastore, Ibrahimović.

LYON: Vercoutre, Lovren, Reveillere, Biševac, Umtiti, Malbranque (85' Mvuemba), Fofana, Bastos, Lisandro Lopez, Gonalons, Gomis (85' Benzia).

Pobjedom protiv Lyona od 1:0 sastav PSG-a zahvaljujući najboljoj gol-razlici stigao je na čelo Ligue 1 s 35 bodova koliko imaju Lyon i Marseille. No, to je čista faktografija.

Derbi 18. kola za francuske prilike bio je više od nogometa. Odavno pariški Park prinčeva nije bio rasprodan, odavno se u Francuskoj nije govorilo o jednoj nogometnoj utakmici koliko je bilo govora o ovoj. Sudar divova nije ponudio nogomet za pamćenje, ali pamtit će svi pogodak koji je nakon fantastične asistencije Zlatana Ibrahimovića postigao Blaise Matuidi, pogodivši glavom u desni donji kut.

Igrala se prva minuta nadoknade prvoga dijela, iz domaćeg kuta bio je to apsolutno najbolji trenutak za vodstvo. Pokušavali su gosti iz Lyona, ali već pet utakmica traje "post" njihova najboljeg strijelca Bafetimbia Gomisa.

Dejan Lovren za goste je odigrao cijelu utakmicu i bio prilično zapažen čak i u nekoliko napadačkih akcija. Istina, nakon žutog kartona hrvatski je reprezentativni branič "plesao po rubu" crvenog kartona, no uspio je završiti utakmicu.

Ibrahimović je odlučio biti asistent. Sjajno je u 12. minuti uposlio Pastorea, Argentinac je  odlično pucao, ali Vercoutre je izbacio u korner. U 27. minuti najveću prigodu za goste propustio je upravo spomenuti Gomis, koji je pogodio lijevu stativu Siriguova gola.

Na samom kraju poluvremena pokušao je pogoditi i Ibrahimović, ali i njegov je udarac sa 14 metara Vercoutre izbacio u korner. U 54. minuti glavom je do poravnanja pokušao Fofana, ali se Sirigu nije dao iznenaditi. U 66. minuti još jedna genijalna asistencija Ibrahimovića, Menez iz dobre pozicije s deset metara puca pored gola. Posljednji ozbiljan pokušaj Gomisa bio je onaj iz 72. minute, no njegov je udarac s 20 metara završio metar od desne vratnice. Mudro su Parižani aktivnom igrom sačuvali prednost i prvenstvo učinili utrkom u troje.

Utakmice 18. kola: Nancy - Bordeaux 1:1 (Bakar 32'/Saivet 76'), St. Etienne - Lorient 0:2 (Alladiere 20', Traore 39'), PSG - Lyon 1:0 (Matuidi 45'+1)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.