FRANCUSKO PRVENSTVO

Ibrahimović postigao tri gola u pobjedi PSG-a

Utorak, 11. prosinca 2012. 21:02 Napisao/la  SC

Utakmica 17. kola: Valencinnes - PSG 0:4 (Ibrahimović 28, 49, 53, Lavezzi 82)

LIGUE 1 - 17. kolo

 

VALENCINNES - PSG 0:4

Stadion Stade du Hainaut. Gledatelja: 25.000

Sudac: Wilfried Bien

Strijelci: 0:1 Ibrahimović (28'), 0:2 Ibrahimović (49'), 0:3 Ibrahimović (53'), 0:4 Lavezzi (82')

Žuti kartoni: Angoua (Valenciennes), Lavezzi (PSG)

VALENCINNES: Penneteau, Mater, Bong, Angoua, Mirin, Ducourtioux, Sanchez, Dossevi (78' Aboubakar), Kadir, Danić (68' Puyol), Le Tallec (85' Saze).

PSG: Sirigu, Jallet, Maxwell, Alex (45' Sakho), Thiago Silva, Thiago Motta (68' Verratti), Pastore, Matuidi, Menez (75' Chantome), Ibrahimović, Lavezzi.

Na svome je stadionu Valenciennes nepobjediv sve dok na njemu ne gostuje PSG. Domaći je sastav do utorka upisao šest pobjeda i tri neriješena ishoda, a onda je Zlatan Ibrahimović trima pogocima, ukupno 17 u 14 nastupa, prekinuo niz koji je trajao od 6. svibnja ove godine kada je sa 4:3 slavio a tko drugi nego PSG.  Igrala se 28. minuta kada su kombinirali po desnoj strani Pastore i Menez, koji ulazi u kazneni prostor i ubacuje za Lavezzija. Njegov udarac odbija Penneteau ravno na nogu Ibrahimovića kojemu nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu za 0:1.

U razmaku od samo četiri minute početkom nastavka Ibrahimović je uništio domaćine. U 49. minuti Menez je ubacio loptu sa desne strane, a Mater ju je izbio ravno do Pastorea koji je ulazio u kazneni prostor, Argentinac je "poslao projektil" koji je Penneteau odbio na nogu Ibrahimoviću, koji je bez problema sa 11 metara pogodio praznu mrežu za 0:2.

Četiri minute kasnije Jeremy Menez u potpunosti je izludio Rudya Matera, ušao u kazneni prostor i pucao. Vratar domaćih još je jednom odbio loptu i još jednom pogodio u nogu Ibrahimovića koji lakoćom pogađa prazan gol za uvjerljivih 0:3. "Točku na i" demonstracije moći stavio je Lavezzi u 82. minuti na asistenciju Verrattija.

Utakmice 17. kola: Nice – Rennes 1:0 (Cvitanich 66'-11m), Lille – Toulouse 2:0 (Baša 55', Payet 83')

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.